Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

More Music, Maestro!

Bregovic

Goran Bregovic

Een korf vol eigenzinnige muziek.  Dat is de simpele omschrijving van het kersverse muziekfestival MORE MUSIC! (van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 april) waarvoor Cactus Muziekcentrum en het Concertgebouw de handen in elkaar sloegen. MORE MUSIC! volgt het vroegere MUSIC IN MIND ‘Festival of Imaginative Music’ op en moet dus een boeiende ontmoeting worden op het raakpunt van uiteenlopende muzikale werelden. Van singer-songwriters over spoken word-performers tot elektronica of ambitieuze multimediale projecten. Een overzicht in vogelvlucht.

RYOJI IKEDA 

Woensdag 10 april om 20 uur

De nieuwste productie van de wereldbekende Japanse multimediakunstenaar ‘Superposition’ houdt opnieuw het midden tussen beeldende kunst, klankkunst en performance.

GORAN BREGOVIC AND HIS WEDDING AND FUNERAL ORCHESTRA

Donderdag 11 april om 20 uur

Zijn opzwepende en tegelijk erg intense muziek ademt de natuur en volksaard van de Balkan. Speciaal voor MORE MUSIC! brengt hij een premièreconcert dat put uit zijn nieuwe album ‘Champagne For Gypsies’, aangevuld met enkele voorproefjes uit Orfeo.

CHRISTINA VANTZOU & LITTLE PRISM ENSEMBLE

Vrijdag 12 april om 20.00 uur

Live brengt Christina Vantzou epische composities met een volledig strijkensemble, begeleid door abstracte maar sfeervolle 16mm-beelden die ze voor haar prachtige album/film ‘N°1’ (Kranky) maakte. Een uniek audiovisueel project dat een hypnotiserende sfeer uitstraalt.

LIESA VAN DER AA MET KOOR

Vrijdag 12 april om 21.30 uur

Met niets meer dan haar viool, stem, loopstation en een bak vol effectenpedalen bouwt ze live laag per laag een klankuniversum op. Nu eens lief en eenvoudig, dan weer complex en bruut.

‘SONAR SOUNDS’ met POMRAD, MALA IN CUBA en SWINDLE

Vrijdag 12 april om 23 uur

POMRAD (23.30 – 00:15 uur)

De sound van Pomrad (jazztoetsenist Adriaan Van De Velde) zit diep geworteld in 80’s funk, jazz fusion en 90’s hiphop. Elk van zijn nummers wordt live gespeeld op keyboards en sampler, in wisselende opstellingen.

MALA IN CUBA (00.45 – 01.35 uur)

Mala (Mark Lawrence) is dj, producer, platenbaas van het DMZ-label én een van de pioniers van het dubstepgenre. Live op het podium met twee percussionisten en een synthman.

SWINDLE (01.35 – 02:35 uur)

Swindle is een uiterst- én multigetalenteerde producer. Zijn sets drijven op jazzy grime, dubstep en UK funky.

SINEAD O’CONNOR

Zaterdag 13 april om 20.30 uur

Sinead O’Connor verwierf internationale bekendheid met het nummer ‘Nothing Compares 2 U’, oorspronkelijk een nummer van Prince. ‘Troy’, ‘Mandinka’, ‘Jackie’ én minstens een half dozijn andere van haar songs vormen mee de soundtrack van de jaren ’90. In het Concertgebouw brengt ze samen met zes muzikanten ze haar songs unplugged.

KADER: Curator Bert Dockx

Voor de eerste editie van MORE MUSIC! gunt Bert Dockx (frontman van Flying Horseman en gitarist van het jazzrocktrio Dans Dans) met zijn ‘A Track’ een blik in zijn wereld van inspiraties en passies. Hij dokterde een heel parcours in elkaar dat raakvlakken kent tussen muziek, film, grafiek en fotografie. Het programma: Flying Horseman + Philippe Werkers + Wim Lots (vrijdag 12 april vanaf 23 uur) en Fred Van Hove, Eric Thielemans, Mittland Och Leo en Dans Dans (zaterdag 13 april vanaf 18 uur).

Info: http://www.cactusmusic.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: