Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Ghalia Benali meets the Wild Boys from Brussels

SONY DSC

Op 3 april nodigt De Werf in kader van filmfestival Mooov de Tunesische zangeres Ghalia Benali uit naar zijn podium. Alsof het niet op kan, wordt zij vergezeld door Mâäk!

Rik Bevernage: ‘Sinds een paar jaar brengt De Werf een jazzconcert dat gelieerd is met het thema van Cinema Novo, nu Mooov. Gezien de geografische keuzes van dat filmfestival is het niet altijd een evidente richting om een jazzconcert te vinden. Uiteraard zoeken wij zelf de acts en daarbij zijn het jazzgehalte en de artistieke kwaliteit de hoofdprioriteiten. Zo hebben we de voorbije jaren Tutu Puoane en Mehlike Tarhan gebracht. Vorig jaar stond Cinema Novo in het teken van Indië en hadden we de supersaxofonist Rudresh Mahanthappa geboekt. Die tournee werd echter afgeblazen (we hebben Mahanthappa dan wel later in het jaar gebracht).

Dit jaar staat Mooov in het teken van de Arabische cultuur. Toevallig stootten we op een nieuw project van Mâäk met zangeres Ghalia Benali. Niet alleen een prachtige vrouw, bovendien een zeer goeie zangeres. Ik kijk zeker uit naar dit concert, de confrontatie tussen de klassieke Arabische stem van Benali (zij is een uitstekende Oum Kalsoum vertolkster!) en de Wild Boys from Brussels.’ (PJG)

Praktisch: woensdag 3 april – 20.30. uur – info en tickets via www.dewerf.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: