Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Maze stelt debuutvinylplaat voor in de MaZ

‘Eén brok gebalde energie’

Interesse voor een nieuw geluid? Rep dan op zaterdag 30 maart naar de MaZ waar Maze, een Brugs powertrio met Jason Slabbynck, Arjen Verswijvelt en Timo Bonneure in de rangen, hun eerste vinylplaat zullen voorstellen. Ergens te situeren tussen noise, lofi en punk, maar met een geweldige energieke drive gebracht. ‘Ons repetitiekot heeft een belangrijke invloed op welke muziek we spelen: we repeteren in een kelderruimte en er brandt welgeteld één lampje’, luidt het bij Maze.

Timo Bonneure: ‘Sinds we de provinciale talentenjacht Westtalent in 2011 hebben gewonnen, is er veel veranderd voor ons. We beschikten daardoor over meer financiële armkracht en leerden verschillende mensen uit de muziekwereld kennen zodat we de studio konden inkruipen.’

Jason Slabbynck: ‘We hebben gekozen om onze plaat niet thuis op te nemen. Het ontbreekt ons aan de juiste knowhow. Onze interesse gaat ook meer uit naar muziek spelen dan naar het precieze resultaat in de studio. We vonden het goed om met andere mensen te werken.’

Timo: ‘Het gaat niet enkel om opnemen, er komen nog heel wat technische aspecten bekijken zoals mixing en mastering van de nummers.’

 Geen vrijblijvende achtergrondmuziek

Arjen Verswijvelt: ‘Als de muziek iets losmaakt bij het publiek is dat leuk, maar als dat niet gebeurt dan is dat hun probleem. Het publiek hoeft ons niet goed te vinden, maar als ze ons goed vinden dan kunnen wij alleen maar blij zijn.’

Jason: ‘Energie, daar draait het ook om bij Maze. We willen energie creëren, die bundelen en dan weer uitstralen naar het publiek. Persoonlijk vind ik onze energieke nummers ook de beste, want je hoort goed dat er daar een drive inzit.’

Arjen: ‘De drive is belangrijker geworden dan vroeger. Vroeger letten we meer op de technische kant, maar of een song nu eenvoudig of ingewikkeld klinkt, dat maakt niets meer uit. Het gaat om hoe en wat er gebeurt.’(ADC)

 De rest van het interview leest u in EXit april.

Matthias Yzebaert

foto MatthiasYzebaert

 

Info: www.mazeasamaze.be en www.cactusmusic.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: