Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De hoogmis van de gulle lach

William Boeva (foto Peter De Schryver)

WilliamBoeva-Megalomaan(FotoPeterDeSchryver)

Wie dacht dat stand-up comedy over zijn hoogtepunt heen was, heeft het mis’, zegt Ruben De Ville van De Commeere. En hij kan het weten, want naar jaarlijkse gewoonte organiseert hij de Commeere Comedy Cup, dit jaar al de vierde editie op zaterdag 23 maart in de Brugse Stadshallen (Belfort). En dit jaar met een special guest…

De Commeere Comedy Cup wint aan bekendheid binnen de comedywereld. De ‘kluchtigaards’ weten dat ze tijdens deze Hoogmis van de Gulle Lach altijd voor een groot publiek spelen en op die manier naam en faam kunnen maken.
‘We ontvingen dit jaar 17 inzendingen en 8 comedians mogen deelnemen’, vertelt Ruben. ‘Comedians uit heel Vlaanderen schreven zich in, en ook enkele Nederlanders. Er komen nog steeds stand-uppers bij. We geraken dus gemakkelijk aan voldoende kandidaten en dat stemt ons tevreden. Zo kunnen we een goede selectie maken. We selecteren op basis van filmpjes die de comedians doorsturen.’

Wie haalde de selectie?

Ruben De Ville: ‘Wilfried Van der Elst (Schoten) vindt inspiratie in zijn werk bij de zoo en zijn eigen luiheid; Bruggeling Kristof Micholt is gortdroog en vertelt onder andere over zijn wedervaren als Belg in Argentinië; Ann Helena Kenis (Antwerpse met Limburgse roots) brengt een unieke mix van comedy, cabaret en musical; Jarno Boone uit Eernegem is 17 en trakteert ons op hilarische verhalen uit het tienerleven; Guy Folie (Heist-op-den-Berg, geboren in Oostende) was publieksopwarmer bij de VRT en waagt het nu als stand-up comedian; Peter Vermersch uit Zelzate boetseert stand-up comedy, mime en slapstick tot een aanstekelijk geheel; de twintigjarige belofte Nick De Wil uit Aarschot brengt observatiehumor en verzorgde recent het voorprogramma van Alex Agnew en Arnold Quartjeneger is een Antwerpse komiek en rapper die ons entertaint met anekdotes uit het leven van een – euh – kwartje neger.’

De grappigste dwerg

Een vakjury, onder leiding van cartoonist Marec, heeft 200 euro veil voor de beste grappenmaker van deze avond. Ook het publiek kan weer participeren en de publiekslieveling belonen met zijn eigen gestalte in bakken Brugse Zot.
‘Onze special guest is William Boeva, winnaar van Humo’s Comedy Cup 2012. Ook wel de grappigste dwerg van de lage landen genoemd’, zegt De Ville. ‘Master of ceremony is Bruggeling Bart Vantieghem, winnaar van de editie 2011, die alles aan elkaar praat (en zingt!). Het publiek krijgt er zelfs nog een gratis portie Brugge Kaas bovenop.’ (ADC)

Info: decommeere@hotmail.com en tickets: 7,5 euro onder meer te koop bij In&Uit ’t Zand en http://www.ticketsbrugge.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: