Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Meesterlijke handen in beeld

 

Foto_tapisplein
 
Tentoonstelling in het Provinciaal Hof op de Markt
 
Twee nieuwe toekomstvisies voor Brugge: Brugge Letterstad en Handmade in Brugge 
 
Meer dan 300 genodigden maakten gisteravond in het Provinciaal Hof kennis met een ambitieus project dat Brugge in de toekomst op de kaart moet plaatsen als stad van creatieve handenarbeid en stad met een diepgewortelde reputatie op het vlak van letteren en literatuur. Vzw tapisplein en het Brugs Erfgoednetwerk schragen het project. Als kennismaking is er nu de tentoonstelling in het Provinciaal Hof.
 
De tentoonstelling Handmade in Brugge toont Brugge als stad van baanbrekend vakmanschap. Fotograaf Alain Meessen (Fotohuis) bezocht diverse ateliers en stelde scherp op de meesterlijke handen van kalligrafen, chef-koks, letterbeeldhouwers, textielontwerpers, restaurateurs, … Vier videoportretten van Jasper Van het Groenewoud laten zien hoe makers en ontwerpers van vandaag zich inspireren op het verleden. Zowel de foto's als video's tonen vakmensen die een passie delen voor het verfijnde ambachtelijke werk, maar tegelijk durven vernieuwen en experimenteren. (Tot 19 maart, van dinsdag tot zondag, 13.30 tot 17.00 uur)
 
 De tentoonstelling kadert in de voorstelling van twee toekomstvisies van tapis plein vzw en Brugs Erfgoednetwerk (BEN) voor de stad : Handmade in Brugge en Brugge Letterstad. Met Handmade in Brugge profileert Brugge zich als stad van baanbrekend vakmanschap, geworteld in een eeuwenoude traditie én tegelijk inzettend op creatie en innovatie. Brugge Letterstad versterkt de reputatie van Brugge als stad van boeken en letters, bevolkt met schrijvers, illustratoren, drukkers, uitgevers, boekbinders, boekrestaurateurs en visionaire kalligrafische kunstenaars met wereldwijde faam. (LF)
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: