Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Flamenco-vedette Duquende exclusief in Brugge

 
1362037522nana_morales_1
Ana Morales ('Respiro Flamenco')
 
De eerste editie van het Brugse Flamenco-festival was vorig jaar, met een nokvolle Stadsschouwburg voor de begenadigde Flamenco-gitarist Tomatito, krijgt dit jaar een heruitgave. Het zwaartepunt is gepland in het weekend van 22 en 23 maart met een ‘exclusief voor België’ optreden van flamenco-zanger Duquende. Hij heeft er reeds een lange carrière op zitten bij de grote namen uit het vak, maar gaat nu solo. Voor de fans, niet te missen (zo. 23.03). Duquende, artiestennaam van Juan Rafael Cortés Santiago (*1965 in Sabadell, Spanje) is een Spaans flamencozanger. Sinds 1997 is hij, naast zijn werk als soloartiest, lid van het Paco de Lucía Sextet. Duquende werd op zijn negende door flamenco-grootheid Camerón uitgenodigd hem met zijn gitaar te begeleiden. In het verloop van zijn artistieke loopbaan stapte Duquende over de grens van navolger van Cameron.
Daags voordien (22.03) is er de, eveneens ‘exclusief voor België’, de dansvoorstelling Respiro Flamenco (‘warme lucht’). Een bont gezelschap, twee vrouwen en drie mannen, dansen ‘flamenco  van een uiterst hoge kwaliteit’ (belooft de perstekst) en worden begeleid door vijf ‘excellente’ muzikanten. Voorts omvat de festivalweek workshops, lezingen en de film ‘Carmen’ Van Carlos Saura. Alle info op www.ccbrugge.bewww.ccbrugge.be.
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: