Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Krachtmeting Jacquemyn/Oleszak/Sanders in Parazar

 
 

1361433008njacquemyn
 
foto Sarah Bauwens
 
Peter Jacquemyn kreeg tijdens Jazz Brugge 2012 de gelegenheid zijn veelzijdigheid als kunstenaar te etaleren: niet alleen stonden op de zolder van het Sint-Janshospitaal een aantal van zijn houten sculpturen (die hij met behulp van kettingzaag en bijl vervaardigt!), hij ging er ook in improvisatieduel met saxofonist Evan Parker. Wie dat concert zag, kon de visu vaststellen dat Jacquemyn zich ook als muzikant op een uitgesproken fysieke manier uit: zijn contrabas bespeelt hij niet louter met de handen, maar bestrijkt of slaat hij net zo goed met één en soms zelfs meerdere strijkstok(ken) of duwt hij een leeg frisdrankblik tussen de snaren…
 
Zondag 24 februari komt hij andermaal naar Brugge, dit keer om zijn krachten te meten met Mark Sanders (UK), een van de meest creatieve percussionisten van de hedendaagse improvisatiescene (en al niet meer voor het eerst in Parazzar) en met Witold Oleszak uit Polen. Laatstgenoemde, zo leert zijn bio, hield na een opleiding van 10 jaar de klassieke piano voor bekeken om zich volop te storten in de avant-garde. Behalve piano bespeelt hij zelfontworpen toetseninstrumenten en instrumenten die benaming als dusdanig niet meer waardig wegens eigenlijk stuk. Benieuwd of de gloednieuwe piano in Parazzar de avond ongeschonden overleeft. (PJG)
 
Praktisch: zondag 24.02 – 20.30 uur (stipt!) – www.parazzar.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: