Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brok muziekgeschiedenis in De Werf

30b674e0c5jazz
 
Dat met saxofonist Azar Lawrence op 22.02 op het podium van De Werf een muzikant staat die een indrukwekkende reeks geloofsbrieven kan voorleggen, moge blijken uit deze enkele voorbeelden van samenwerkingen: pianist McCoy Tyner die hem op zijn 19de al solliciteerde (“I think you feel the same way about the music that John – lees: Coltrane – did”); Elvin Jones die vond dat Lawrence zelfs begiftigd was met “the ‘same kind of energy’ that Mr. Coltrane had”; Miles Davis die hem midden de jaren ’70 rekruteerde (“he had not heard tenor sax since John Coltrane until me"). Ook toen Lawrence nadien in de jaren ’80 eerder soulpaden bewandelde, was dat opnieuw in voortreffelijk gezelschap want als begeleider van zangtalenten als Marvin Gaye en Roberta Flack. Sinds een aantal jaren speelt hij letterlijk de hoofdrol in eigen bands en het is met zijn meest recente quartet (pianist Benito Gonzalez, bassist Essiet Okon Essiet en drummer Brandon Lewis) dat hij vrijdag Brugge de eer aandoet van een uniek en dus eigenlijk niet te missen concert. (PJG)
 
Praktisch: vrijdag 22.02 – 20.30 uur – info en tickets: www.dewerf.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: