Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

‘The future sound of old music’: MAfestival vernieuwt

Mafe_progr2013_027

 
Halve eeuw Oude Muziek in Brugge
 
Celebrate this festival’
 
Het voorbije weekend maakte de organisatie achter het MAfestival het feestprogramma bekend waarmee muziekliefhebbers van 2 tot 11 augustus verwend worden. Absolute blikvanger is het openingsconcert: René Jacobs dirigeert B’Rock in de Händelopera Orlando die vorig jaar in première ging in De Munt. Naast René Jacobs, als ik mij niet vergis voor de eerste keer op een Brugs podium, zijn er de veelbelovende concerten met toppers als Hervé Niquet, Lars Ulrik Mortensen, Marcel Ponseele & Jan Dewinne en Vaclav Lucs.
 
Tussendoor wordt ruimte gemaakt voor avontuurlijke (lees: minder vertrouwde) concerten zoals een openlucht flamenco-concert, jazz vermengd met barok of Bach op accordeon. Uniek te noemen is het concert met ‘Early Music All Stars’ waarbij een tiental laureaten van de Brugse muziekwedstrijd Musica Antiqua samen zullen concerteren.  Andere vertrouwde onderdelen zijn de (10) gratis Fringe-concerten, de expo Historische Klavierinstrumenten en de muziekwedstrijd voor pianoforte. Het gehele programma ademt daarmee een sfeer uit van confrontatie van muziekgenres, van gevestigde en aanstormende namen en voert de discussie over wat nu eigenlijk ‘oude muziek’ is.
 
Alle info vindt u op www.mafestival.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: