Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Grote eer voor het venijnig gebroed

 

1361174597nstation_brugge_2012
 
Heuglijk nieuws. Er zit namelijk een nieuw nummer van de Poëziekrant aan te komen en daarin is bijzondere aandacht voor Het Venijnig Gebroed. Reden voor het Poëziecentrum en boekhandel De Reyghere om samen een feestje te bouwen.

 
Op donderdag 21 februari wordt in De Reyghere het bijzondere, nieuwe nummer van de Poëziekrant voorgesteld. Willy Tibergien, oprichter van het Poëziecentrum en de Poëziekrant, zorgt voor een gepaste omkadering en Het Venijnig Gebroed zelf warmt zich reeds op om hun verdienstelijkheid nogmaals te bewijzen.
 
Meer dan 15 jaar al zorgt de collectieve geest van Het Venijnig Gebroed voor een verrassende onderstroom in de wereld van poëzie. Ze breken met tradities en boren nieuwe technieken en media aan en zorgen op het podium voor een ervaring die lang nazindert. Om hun stempel verder door te drukken, verscheen afgelopen september hun eerste bundel Opgezet spel, waarmee ook de conventionele media iets hadden om over te schrijven. Vooral het Poëziecentrum zag er een duidelijk signaal in.
 
Het nieuwe nummer van de Poëziekrant besteedt dan ook ruime aandacht aan Het Venijnig Gebroed. Maar liefst 16 pagina's zullen worden gewijd aan de geschiedenis van de groep, met eerder gepubliceerde, maar ook nieuwe gedichten. Een indrukwekkende ode die "het gebroed" meer dan ooit in de verf zet.
 
Inschrijven voor deze voorstelling is wenselijk via klantendienst@dereyghere.be of telefonisch via 050 33 34 03

 
Waar? Boekhandel De Reyghere – Markt 12, 8000 Brugge
 
Wanneer? Donderdag 21 februari – 20u

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: