Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Trio of met vijf op Valentijn

 

Bruno
Bruno Vansina op Valentijn in De Werf
 
Wie als soundtrack voor de avond van 'Sint-Valentijn' jazz wenst, wordt komende donderdag niet enkel op zijn haar/wenken bediend, maar ziet zich zelfs extra verwend wegens keuzemogelijkheid tussen een trio of een quintet.

 
In Parazzar komt zangeres Marie-Paule Franke met (de helft van) haar Dreamband een Valentijnconcert geven. Jouni Isoherranen (bas) en Erik Vermeulen (piano) zijn haar gezelschapsheren in een programma met zowel temperamentvolle interpretaties van standards als composities van haar eigen hand. Aan Erik Vermeulen komt bovendien de eer toe de piano in te wijden die vanaf nu een vertrouwd deel van het meubilair in de Soulbar wordt, waardoor ook toetsenvirtuozen voortaan kunnen worden uitgenodigd naar het (ook al nagelnieuwe, vaste) podium Het concert start om 21.00 uur, maar wie zich helemaal in Valentijnsfeer wil onderdompelen kan vooraf aanschuiven voor een speciaal menu (vanaf 18.30 uur: reserveren verplicht).
 
Hoeft het Valentijngehalte niet zo uitgesproken, valt vocale jazz minder in de smaak of gaat de voorkeur uit naar een iets voller geluid, dan weet men zich die avond in De Werf verzekerd van een alternatief. Bruno Vansina komt er “Stratocluster” (W.E.R.F.105) voorstellen, zijn nieuwe CD die hij in New York opnam samen met Bert Cools (gitaar), Jos Machtel (contrabas) en Teun Verbruggen (drums). Bovendien verleende Steve Nelson (vibrafonist in het Dave Holland Quintet) zijn medewerking. Die is er donderdag niet bij, pianist Bart Van Caenegem daarentegen wel. “Got thru hi school listening to Frank Zappa.”, schrijft Vansina in zijn bio: ik weet waarheen op 14.02. (PJG)
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: