Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Prijzenregen voor ‘Brugse ‘ Gotye tijdens Grammy Awards

 
 

Grammy
 
 
Gisteravond vond in het Staples Center in Los Angeles de uitreiking plaats van de 55ste editie van de Grammy Awards, zeg maar de Oscars van de muziekindustrie. In totaal werden maar liefst 70 muziekprijzen netjes uitgedeeld.
 
Grootste slokop was Gotye, de in Brugge geboren Wouter 'Wally' De Backer die maar liefst drie beelden op het podium mocht gaan oppikken: de prijs van 'Best Alternative Album' voor zijn cd ‘Making Mirrors’, in de categorie van 'Best Pop/Duo Performance' viel hij dan weer in de prijzen met het nummer 'Somebody That I Used To Know' (ft. Kimbra) en een derde verzilverde nominatie kreeg hij met 'Record Of The Year'. De Backer mocht die prijs uit handen nemen van Prince, iemand waar hij altijd naar heeft opgekeken. ‘Ik ben met zijn muziek opgegroeid en het is door hem dat ik muziek ben gaan maken,’ zei hij.
 
Alhoewel Gotye al lange tijd Brugge heeft verlaten, draagt hij die stad nog altijd in zijn hart. Zijn hele familie (langs vaders kant) woont in Brugge en omstreken. In november laatstleden hield hij, na zijn concert in het Antwerpse Sportpaleis, een mooi familiefeest en sprak hij al zijn familieleden aan in bijna perfect Nederlands (met een Australisch accentje). Hij gaf toen aan ons te kennen dat hij wel weer eens een tijdje in Brugge wil komen wonen…. (ADC)
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: