Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Bavo Pevernagie componeert voor koor en orkest

 
1359798571nbavo_pevernagie
 
Piet Lamiroy en Bavo Pevernagie
 
Zondag 1 februari wordt voor student Bavo Pevernagie, laatstejaars in het Sint-Andreaslyceum Sint-Kruis (SASK), een heel bijzondere dag. In het Concertgebouw wordt dan, in het kader van het tweejaarlijkse schoolfeest, zijn compositie voor koor en orkest uitgevoerd door collega-studenten. Pevernagie zelf begeleidt op piano en geeft de directie in handen van Piet Lamiroy, leraar geschiedenis in het SASK.
 
De school heeft een traditie op het vlak van muziekuitvoering. In het verleden  stonden al filmmuziek en operafragmenten op het programma, vorig jaar voerde een beperkt ensemble het Stabat Mater van Pergolesi uit.
 
Pevernagie, muzikaal beslagen en afkomstig uit een geheel muzikale familie, baseerde zijn compositie op een rudimentair verhaal (pester op school, opstand en katharsis). De ouverture, die het feest opent, is bovendien geschreven in functie van de voorraad instrumenten en is volgens de maker ervan ‘breed toegankelijk’. Hij vergelijkt het zelf graag met een beetje rock-opera met een intense rol voor de drums. Toemaatje: het VRT-programma ‘Iedereen Beroemd’, zal de repetities gedurende een week aan bod laten komen in de laatste week van januari.
 
Conclusie: niet alle jongeren willen vandaag deejay worden, er wordt blijkbaar nog aardig gemusiceerd op ‘klassiek’ niveau. Bavo’s toekomst in de muziek? ‘Ik wil graag burgerlijk ingenieur worden’. (LF)    
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: