Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De Brugse cultuurhuizen bevraagd

Lies

Foto PW (www.exit.be)
 
1. Was 2012 een boeiend jaar voor uw organisatie?
 
2. Wat vond u artistiek het absolute hoogtepunt uit de programmering?
 
3. Naar welk evenement in 2013 kijkt u met de meeste
belangstelling uit?
 
4. Een nieuw stadsbestuur nieuwe tijden en zeden. Wat verwacht u concreet
van het nieuwe bestuur?
 
 
Lies Coppens (Het Entrepot): ‘Het mag voor mij nog een beetje meer rock ’n roll’
 
(1) 2012 was een bruisend jaar voor Het Entrepot. We kregen er enkele nieuwe fijne collega’s bij en konden van start gaan met onze videowerking. Factor Club op het Kraanplein opende haar deuren en Het Entrepot kon zich weer volop concentreren op het inhoudelijke: jonge makers en talent kansen geven om hun ding te doen. Voorts ligt de nadruk op de verdieping van de eigen werking. Samenwerking met onze Brugse partners zoals Les Ateliers, theater met De Werf, D-spot met CC Brugge, De Hossel…
 
(2) Het zomerfestival Vama Veche in het Astridpark jaar blijft het absolute hoogtepunt van de werking. Door dit festival hebben we de kans om zichtbaar in het centrum en voor een heel erg breed publiek te tonen wie we zijn en wat we doen. We presenteren een bewust kleinschalig, gratis en gezellig podium aan jonge muzikanten, theatermakers en beeldend kunstenaars.
 
De 6 TANK-avonden in 2012, waarbij Het Entrepot het hele gebouw een avond uit handen geeft aan jonge curatoren, blijft een erg succesvolle formule. Met technische, logistieke en financiële ondersteuning kunnen jonge makers aan de slag. Het Brugse Donkey Kollektief en de Brugse band Maze palmden het gebouw in. De jonge Brugse graficus Strook tekende, samen met schilder Stijn Bastianen, in het kader van The Wall een fantastisch in situ werk op onze muren en ramen.
 
(3) We zijn heel hard bezig met de verdere ontwikkeling en uitbreiding van ons medialab Villa Bota. Door ons Europees project rond nieuwe media hebben we de kans om de huidige radiowerking van Villa Bota uit te breiden met een videoluik. Eerst was er de aankoop van een mobiele studio, maar nu krijgt jong talent ook de kans om te leren filmen, monteren.
 
(4) Een nieuwe wind lijkt me altijd positief en zelfs noodzakelijk voor de ontwikkeling en groei van een stad. Ik verwacht vooral een openheid van geest, en een gemotiveerd bestuur met verfrissende ideeën dat openstaat om te luisteren naar de mensen in het veld. Er is zeker op cultureel gebied hard gewerkt aan het imago van de stad, daar mag in de toekomst zelfs nog wat meer mee worden uitgepakt. Voldoende aandacht en respect voor de locals, jong en oud, als tegengewicht tegen de grote stroom toeristen, lijkt me ook onontbeerlijk. Het mag voor mij nog een beetje meer rock’ n roll!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: