Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De Brugse cultuurhuizen kijken terug en vooruit

 
 

Filip_strobbe

Foto PW
 
Met een meer dan gewone belangstelling kijkt cultureel Brugge uit naar 2013. Het Concertgebouw probeert even goed te presteren als 2012 (‘het beste jaar ooit’), De Werf krijgt met Veerle Mans een nieuwe leiding terwijl Cactus hoopt op de definitieve landing van de nieuwe Cactus Club (op het Kanaaleiland). MAfestival staat voor de 50ste editie, noblesse oblige, het Cultuurcentrum moet vele publiekjes bedienen, Het Entrepot zich waar maken als werkplek voor creatief talent. Musea Brugge moet drie belangrijke tentoonstellingen aanbieden, terwijl Brugge Plus het bindmiddel tussen al het voorgaande blijft. We legden hen vier vragen voor. Vandaag komt Brugge Plus aan  bod.
  
Filip Strobbe, Brugge Plus: ‘We zien de toekomst met veel goesting tegemoet’
 
(1) Was 2012 een boeiend jaar voor uw organisatie?
 
Brugge Plus organiseert zeer diverse evenementen en in 2012 was dat niet anders: een tentoonstelling met Kamagurka, een gastronomisch evenement als Kook Eet, de viering van 10 jaar culturele hoofdstad met een spektakel op ‘t Zand, om er maar enkele te noemen. Daarnaast waren er activiteiten die ondertussen klassiekers zijn geworden: Cirque Plus, Uitwijken of QNX. Met al die activiteiten proberen wij van Brugge een levendige en warme stad te maken. Afgaande op de vele positieve reacties is dat gelukt.
 
(2) Wat vond u artistiek het absolute hoogtepunt uit de programmering?
 
 Iedereen klassiek was in elk geval een verrassend hoogtepunt. Samen met het Concertgebouw en radiozender Klara slaagden we erin om op een bijzonder originele wijze met klassieke muziek om te gaan. Klassieke muziek wordt al lang dood verklaard, maar ik was toch zelf ook ontroerd door de kracht die het kan hebben. De achthonderd mensen die samen een cantate van Bach zongen of de fitnesssessie van Steve Boedt, begeleid door een live symfonisch orkest, bezorgden me kippenvel.

 
(3) Naar welk evenement in 2013 kijkt u met de meeste belangstelling uit? 
 
 Gisteren bespraken we voor autoloze zondag een act waarbij de bezoekers de stad kunnen bezoeken vanuit een rijdend warm bad. Dat is slechts één van leuke projecten in het nieuwe jaar. Er staan ook een aantal evenementen in de steigers die alweer eens totaal nieuw zullen zijn voor Brugge Plus. Daarbij kom je in contact met nieuwe mensen of nieuwe werelden en dat blijft boeiend.

 
(4) Een nieuw stadsbestuur nieuwe tijden en zeden. Wat verwacht u concreet

van het nieuwe bestuur?
 
 Brugge Plus heeft in haar projecten nooit routine gekend. Zowel de inhoud als de locatie van de evenementen, de partners waarmee we samenwerken of de doelstellingen die we willen halen, zijn nooit dezelfde. Ook een nieuw bestuur is een uitdaging, maar daar houden we van. We zien de toekomst vol vertrouwen en met veel goesting tegemoet.

 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: