Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Strook kleurt de ramen van het Concertgebouw

 

Strook1
 Foto Paul Willaert
 
Graphic Art is een goede omschrijving van mijn werk’
 
Onlangs won de jonge Brugse kunstenaar Strook de tweejaarlijkse Urban Crafts Award, een prijs die wordt toegekend aan ‘creatieve stedelijke jongeren’. De jury prees zijn ‘gestileerde lijntekeningen op canvassen en vensters, duidelijk geïnspireerd op het dadaïsme’. De voorbije weken was Strook aan de slag in het Concertgebouw waar hij enkele vensters kunstig onder handen nam. Gaat dat  zien!
 
Stefaan De Croock is geboren in Oedelem (‘het boerderijtje’), liep school in het Sint-Leocollege in Brugge en woont nu in de Rodestraat, waar het vensterraam van het Brugse huisje duidelijk laat zien waarvoor hij staat. Na wat studentikoze omzwervingen studeerde hij grafische vormgeving in Gent  ‘waar een wereld voor mij openging en waar ik veel met tekenen ben bezig geweest’. Na de studies volgde een professionele loopbaan als art director bij een grafisch bedrijf, maar na vijf jaar praktijk besloot hij zelfstandig verder te gaan. Zijn eerste grote werk, een muurtekening van zes bij drie meter, mocht hij uitproberen in het huis van een vriend. Via mondreclame werd het kunstwerk opgemerkt en dat leidde tot een tweede grote opdracht : in het Knokse Cultuurcentrum Scharpoord een wand van zeven bij twee meter vol tekenen, dit in het kader van een tijdelijk kunstenevenement. Na de opdracht in Knokke volgde de luchthaven van Oostende. In de aankomsthal kan men er nog steeds een reusachtige lijntekening van twintig bij twee meter bewonderen.
 
Het volledige interview leest u in EXit-februari.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: