Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Aaron Siegel ziet uit naar 22 januari

 

1358411267nnnnmemorize_the_sky

Voor het Belgische luik van de korte internationale tournee die Memorize The Sky in januari o.a. ook naar Frankrijk en Engeland voert, moet men in Parazzar zijn. Niemand minder dan Hugo De Craen (De Singel) was het die Joeri Hostens contacteerde en hem aanraadde de unieke kans om dit trio naar de Soulbar te halen, met beide handen te grijpen.

Rietspeler Matt Bauder, contrabassist Zach Wallace en percussionist Aaron Siegel ontmoetten elkaar eind jaren ’90 van de vorige eeuw en hebben sindsdien als Memorize The Sky zowel de VS als Europa laten kennismaken met hun geheel eigenzinnige versie van akoestische geïmproviseerde muziek. Wat ze brengen, omschreven ze zelf ooit als “een onderdompeling in klanken met hetzelfde verfrissende effect als een duik in zee in volle zomer”. Het trio bracht intussen een aantal opnamen uit, waaronder de CD’s “Creeks” (2010) en “In Former Times” (2008). Op hun palmares mogen ze ook een samenwerking met de legendarische Anthony Braxton schrijven.

Naar verluidt verheugt Aaron Siegel, die ettelijke jaren geleden in de Heidelberg in Loppem te gast was voor een concert met Scott Rosenberg, zich er op naar onze contreien terug te keren om er dit keer op te treden in het etablissement van “de zoon van Tony”. (PJG)

Praktisch: dinsdag 22 januari om 20.30 uur (stipt!) – 10 VVK 12 ADD – www.parazzar.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: