Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Bruggelingen voor Europa: het debat

Europagroep
Foto Luc Rabaeys 
 
(vlnr: Philippe Delmotte, Luc Van Langenhove, Bernard Vermeersch, Johan Bijttebier, Jorijn Neyrinck, Frank Gevaert, John Gilbert en Tom Allewaert)
  
 
Een heel diverse groep Bruggelingen staat vandaag aan de wieg van een ambitieus project: de Bruggelingen warm maken om na te denken over de toekomst van Europa, een continent dat zich vandaag in delicate papieren bevindt. De oprijzende vraag luidt uiteraard: ‘waarom Brugge?’, het antwoord evenzeer: de prestigieuze aanwezigheid van zowel het Europacollege als van de Universiteit van de Verenigde Naties. Jaarlijks komen hier tientallen Europese jongeren en wetenschappers zich klaarstomen voor het grote Europese werk, maar de binding tussen Brugge en deze selecte groep is dun, op een jaarlijkse ontvangst in het Stadhuis na. De Brugse ‘denktank’ wil, naar eigen zeggen, ‘nieuwe verbindingen leggen tussen het Europacollege en de Brugse actualiteit en leven in de stad’.
 
Als startschot organiseert de groep op 24 januari in de aula van een info- en debatavond met VRT-journalist en Europa-specialist Rob Heirbaut als moderator. Op het menu ‘pittige sprekers’, de Europese grondwet in het West-Vlaams, de ongezouten mening van de Bruggeling. Later dat jaar wordt een debat georganiseerd met de nieuw verkozen rector en het middenveld van de stad. (LF)
 
Debat ‘Europa in crisis, overleeft Europa?’ op 24.01 om 20 u. in aula Europacollege, Verwersdijk.
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: