Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Gratis tickets voor jarige Flatcat

 

Flatcat
Flatcat

Het debuutalbum ‘Better Luck Next Time’ van de Brugse punkrockband Flatcat is aan een jubileumviering toe: de cd bestaat tien jaar en naar aanleiding hiervan zal Flatcat de volledige cd exclusief spelen op vrijdag 28 december in jeugdhuis Thope (Sint-Michiels), aangevuld met een ‘best of’ uit andere cd’s en nieuw materiaal. Speciaal voor de EXiteditie van januari (nu overal te grabbel) diepten Dieter ‘minx’ Meyns, Wim en Dirk Luyckx en Alexander Jonckheere enkele geestige verhalen en memorabele Spinal Tapmomenten op.

Drugs in de bus

‘Tijdens onze tweede Braziliaanse tournee (17 shows in 15 dagen) moesten we constant redelijk grote afstanden afleggen tussen de verschillende steden. Afstanden van 800 km of meer per dag waren geen uitzondering. En dat in een aftandse Mercedes Nightliner uit 1950! Concreet hield dit in dat we de afstanden meestal ’s nachts overbrugden. Op de baan tussen twee speelsteden in werden we plots aan de kant gezet door de politie. In plaats van te lullen over papieren zeiden ze direct waar het op neerkwam: betalen of we gooien drugs in de tourbus en dan kunnen jullie hier een paar jaar op hotel verblijven. Aangezien die hotels daar niet over dezelfde faciliteiten beschikken als in België, was onze keuze snel gemaakt…’

Blood on the tracks

‘In onze beginjaren waren we eens gevraagd voor een optreden in de Sporthal van De Haan. Grote zaal, groot podium, indrukwekkende verlichting, zelfs een vierkoppig Rode Kruisteam, maar hooguit 15 man in de zaal… En toch hebben we nooit gelachen als toen. De geluidsman had op het podium zijn hoofd gestoten aan de verlichting met een gapende hoofdwonde als gevolg, maar hij had het pas door toen hij ergens tussen het podium en het mengpaneel bloed op zijn hand opmerkte. Prompt viel hij flauw in het midden van de zaal. De vrijwilligers van het Rode Kruis wisten niet waar eerst gekeken…’ (ADC)

De overige verhalen zijn te lezen in de EXit van januari

Info: www.flatcatofficial.com 

Tickets: 10 euro via Mini Me, Boca of IN&UIT Brugge www.ticketsbrugge.be 

De EXitkerstman schenkt 3×2 tickets aan wie een mailtje stuurt naar exitbrugge@gmail.com

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: