Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Een afscheid dat telt: La Vie en Roose

 

Yvesroose
 (foto Paul Willaert)

Er wordt wat afgefeest dezer dagen ten stadhuize met z’n respectabel aantal ‘vertrekkers’ uit mooie posities. Voor eerste schepen (van Cultuur & Onderwijs) Yves Roose koos de Van Acker-Stichting De Werf dat eivol liep met vrienden allerlei, waaronder Hugo De Greef, de concertgebouwarchitecten Robbrecht & Daem, kunstcurator Laurent Busine en (de Gentse oud-burgemeester) Frank Beke. Renaat Landuyt kon, wegens ‘federale bezigheden’ niet aanwezig zijn, wat de weg effende voor de opgemerkte aanwezigheid van Patrick Moenaert. Yves Roose’s echtgenote Adinda Godyn had haar jazzlievende man verrast met de broers Defoort, een optreden dat uitermate werd gesmaakt door het publiek.
De obligate speeches waren van een opmerkelijk niveau, waarbij hoofdconservator Manfred Sellink met een indrukwekkend getuigenis de kroon op het werk zette. Andere opgemerkte gast was Gentenaar en boezemriend Frank Beke  die moedwillig bekende dat ‘Gent af toe jaloers is van Brugge’. Een speels duet tussen Roose en Moenaert besloot de avond, en illustreerde en passant de uitstekende samenwerking tussen beide politici in de voorbije drie beleidstermijnen. Yves ‘La Vie en Roose’ hield een kort en emotioneel slotwoord waarna menig glas werd geheven. (LF)

Foto_defoorts

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: