Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Veerle Mans terug naar De Werf

Veerle_mans
Veerle Mans
Kunstencentrum De Werf  heeft een nieuwe directeur aangeworven in opvolging van Jan Denolf, die als Diensthoofd Cultuur bij de Provincie aan de slag is gegaan. Veerle Mans is uiteraard geen onbekende in Brugge en in De Werf. In de nasleep van Brugge Culturele Hoofdstad 2002 ging ze in 2003 aan de slag als directeur van Brugge Plus. In die functie organiseerde zij, samen met hoofdconservator Manfred Sellink, in 2005 het stadsfestival Corpus. In 2007 moest zij plaats maken voor Ann Popelier en nadien Filip Strobbe, de huidig directeur van Brugge Plus, die overkwam van De Spil in Roeselare. Mans stapte meteen over naar De Werf waar ze (mee) verantwoordelijk was voor de jazzprogrammering, een functie die ze drie jaar lang aanhield om tenslotte over te stappen naar Jeugdtheater Larf. Nu keert ze terug als algemeen directeur van De Werf en dat in een periode die zich niet als gemakkelijk aankondigt, wegens de opgelegde besparingsronde. (LF)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: