Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

December Dance blikt tevreden terug

 
121215_gteborgballet_orleob_c_
De GöteborgsOperans Danskompani, hoogtepunt van December Dance
 
Het 6de Decemberdancefestival in Brugge bracht 7.700 dansliefhebbers in de ban van dans uit Scandinavië. Meer dan ooit is het festival een jaarlijkse must voor een boeiende blik op de internationale dansscène.
De zesde editie van December Dance, het internationale dansfestival van het Concertgebouw en Cultuurcentrum Brugge, bewees de afgelopen tien dagen dat heel wat liefhebbers van hedendaagse dans zich openstellen voor minder bekende namen uit een minder bekende regio. De opgebouwde brede publieksbasis is een verdienste van dit jaarlijkse festival, dat als een kwaliteitslabel geldt.
Dit jaar stond het festival in het teken van de ‘Nordic Countries’. Bijna 8.000 dansliefhebbers voelden zich aangesproken door het werk van grote dansgezelschappen én jonge makers uit het diverse Noord-Europese danslandschap, m.b. Finland, Zweden, Noorwegen, IJsland en Denemarken. 
December Dance kiest voor een brede programmaformule met elk jaar een ruim aanbod omkaderende activiteiten. Ook voor deze editie stonden inleidingen en een studiedag op het programma, fotoliefhebbers konden terecht in het Concertgebouwcafé voor een fototentoonstelling en afsluiten deed het festival naar jaarlijkse gewoonte met een slotfeest en een familievoorstelling met heel wat jonge gezinnen met kinderen. 
Traditiegetrouw wisselt December Dance een geografische focus af met een choreografische focus. Voor 2013 kiezen het Concertgebouw Brugge en Cultuurcentrum Brugge voor een bekende naam als gastcurator, nl. de Belgische choreograaf Wim Vandekeybus.
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: