Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Concerttip: Terry Garland in Sint-Andries

 
Terry_garland
 
EXitlezer Peter Gruwet uit Brugge meldt ons een concerttip van bluesman Terry Garland in Sint-Andries.
 
De in Johnson City geboren Terry Garland begon op jonge leeftijd aan het gitaarplukken. Zijn oom gaf hem daarbij één goed advies: steel met je ogen. Dat deed hij dan ook en keek hoe John Hiatt, Keith Richards, Robert Johnson, Jimmy Reed, Blind Willie McTell and Lightnin’ Hopkins het muzikaal voor elkaar brachten. Met deze inspiratiebronnen in het achterhoofd creëerde hij zijn eigen stijl en sound zodat hij enige tijd later als slidegitarist in bluesmiddens werd gerenommeerd. Zijn eerste cd ‘Trouble In Mind’ nam hij trouwens al op in 1991. Regelmatig gaat hij in Amerika, Azië en Europa de hort op. Garland schreef al tal van openingsacts op zijn rekening, zo onder meer voor Ray Charles, BB King, Johnny Winter, Leon Russell and Dr. John. Ook in België was hij al tientallen keren te gast. Op dinsdag 18 december treedt hij nu, exclusief voor Vlaanderen, op in café ‘In de Vriendschap’ in de Gistelse Steenweg (Sint-Andries).
 
Hij beschouwt Brugge als zijn tweede thuisstad’, geeft Peter Gruwet nog mee die als roadie en chauffeur fungeert van Terry Garland.
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: