Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

EXit tipt: het beste uit December Dance

 

121207_zerovisibilitycorp
(Im)possible: poëtisch danstheater (7.12)
 
 
 Absolute highlight
 
 Corps de Walk (za. 8.12), Noors topensemble met Belg aan het artistieke roer. Met de druk gesolliciteerde topdanseres Sharon Eyal, opzwepende muziek met live-dj.  Helaas uitverkocht, (tenzij last minute?)
 
Gala-avond
 
Play (di. 11.12), een gala-avond van de Helsinki Dance Company met de Zweedse opera, soort soirée composée met tien soorten dans op klassieke muziek. Let op de weelderige kostumering. Een zeer toegankelijk programma.
 
Bolero achterstevoren
 
All Nordic (zat. 15.12) van het Zweedse Göteborg Ballet, maar klassiek ballet mijlenver afwezig. Vier voorstellingen met zeer uiteenlopende muziek, van de ‘Orelob’ (Bolero achterste voren) over Beethoven en… Nick Cave. Wervelende slotvoorstelling.  
 
Verborgen Parel
 
(im)possible (vr. 7.12), van het in Brugge graag geziene Zero Visibility Corp. Programma aangekondigd als de ‘verborgen parel’ van December Dance. Met sterdanser Dimitri Jourden, gegeerd door Cirque du Soleil. Poëtische danstheater.
 
Jongste choreograaf
 
Light as a feather…..(zo. 9.12) nog maar eens een drieluik van het Fins-Portugese duo Veli Lehtovaara-Maria Ferreira Silva. Veli is jongste choreograaf van December Dance en grasduint in de verhalen uit het Christendom.
  
Grensgeval
 
Situation Room (zo. 9.12), van de Finse danser en choreograaf Jyrki Karttunen. Een avond vol verschillende stijlen en onverwachte dingen, humor en ontspanning beloofd. Veel dans voor uw geld.
 
Ontdekking
 
Drift (woe. 12.12) van de Deense  Kitt Johnson. Geldt als ‘ontdekking’, programma ‘vreemde eend in de bijt’. Kitt heet ‘de godmother’ van de hedendaagse dans en etaleert, spijts haar leeftijd, een enorme lichaamsbeheersing.
 
Tot slot: houdt u van de muziek van Janis Joplin? (JJ’s Voices, do. 13.12) of met de kids naar de Stadsschouwburg? (Keiju-De Elf, zo. 16.12, feeëriek, multimediaal, vaak in de prijzen gevallen).
 
 info www.decemberdance.be
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: