Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Aan de feestdis met A Brand

 
 
 

A_brand
 
De Belgische rockgroep A Brand laat op zaterdag 1 december een grote verjaardagstaart aanrukken: de band van Dag Taeldeman, Frederik Heuvinck, Frederik De Lepeleere, Tim Bekaert en Tom Vermeir bestaat tien jaar en bundelde alle radiosingles in de hagelverse cd met de toepasselijke titel 'The Singles'. Met Grammar speelt A Brand een uniek verjaardagsconcert in de Magdalenazaal.
 
Tom Vermeir (zang, gitaar): 'Laat ik zeggen dat Grammar een lofzang is van iets waar we ons tien jaar lang in verdiept hebben. Het is een mash-up van ons werk, maar we spelen de nummers op een heel andere manier. Riedels van een bepaald nummer lopen bijvoorbeeld naadloos over in een ander nummer, we lassen instrumentale uitwijdingen in en er is ook veel plaats voor improvisatie. Het concert Grammar duurt exact één uur, we verweven alles – geheel geconcentreerd – in elkaar tot een intense en perfecte A Brandmix. Je zou het ook kunnen zien als een dj-set van onze eigen nummers. Het zal voor de kijker/luisteraar alvast een unieke concertbelevenis zijn.'
 
EXit: Sowieso zijn jullie als groep ook al uniek: drie gitaren en vijf stemmen.
Vermeir: 'Tien jaar geleden zijn we vertrokken om in het popidioom een bepaalde weg te vinden om vooral instrumentaal muziek te benaderen op een manier die niet courant was. In het begin was onze sound wat geënt op de glamrock, maar we hebben die gaandeweg ontwikkeld tot de typische A Brand-klank. Als je al die singles na elkaar ziet, is dat toch wel een mooie lijst. Een schone balans van tien jaar werken.'
 
EXit: Jullie handelsmerk waren de witte pakken. Zijn die intussen ingeruild?
Vermeir: 'Tijdens de tour naar aanleiding van onze derde cd (Judas, 2008) staken we allemaal keurig in het wit. Voor onze laatste tournee (Future You, 2011) hebben we ons grijze pakken aangemeten en voor Grammar wordt het weer iets helemaal anders. De verpakking moet ook juist zitten bij A Brand, hé.' (ADC)
 
Het volledige interview leest u in EXit december.
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: