Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Cajun Moon: ‘Een goede song moet je kunnen strippen’

Cajun_moon
 
Als er een competitie zou bestaan voor covergroepen, dan deed Cajun Moon zeker mee in de Champions League. Deze Brugse coverband herbergt de twee muzikale straathonden Johan 'Stevie' Stevens & Hannes Maertens en grossiert al jaren in het betere songsmidwerk van anderen. Op zaterdag 1 december zijn ze, aangevuld met klassebakken Jan Vanhulle (bassist), Tommy Vlaeminck (gitarist) en Kristof Vandooren (drummer), nog eens live aan het werk te zien in zaal Entrenous (Langestraat). Allen daarheen, zeker?
 
EXit: Krijgen we uitsluitend covers te horen?
 
Hannes Maertens: 'We putten onder meer uit het repertoire van John Hiatt, Bob Dylan, The Band, Marc Cohn, dEUS, Zita Swoon, INXS, Tom Waits, Queens Of The Stone Age… Tommy heeft een eigen arsenaal aan nummers geschreven en als hij begint te spelen, dan volgen we hem.'
 
EXit: Waarom maakt Cajun Moon geen eigen nummers?
 
Maertens: ‘Omdat niemand, behalve Tommy, over het geduld, het talent en de originaliteit beschikt om eigen nummers te schrijven. Mijn boutade is: er zijn al genoeg goede nummers zodat ik de wereld niet moet bevuilen met mijn middelmatige nummers. Maar we zijn wel uitstekende uitvoerders van andermans werk.’ (ADC)
 
Het volledige interview leest u in EXit december.
 
 Info: Cajun Moon op facebook
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: