Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

December Dance serveert het kruim van Scandinavië

 

Cover_216_bis
 
Van 6 tot 16 december vindt, naar jaarlijkse gewoonte, December Dance plaats. Vorig jaar stond Brugge uitgebreid in de Indische zon, dit jaar staat de dansscène uit Noord-Europa, met landen als Ijsland, Finland, Zweden, Noorwegen en Denemarken, centraal. En die munt uit, weten de kenners, door hoge kwaliteit.
 
Waarom viel de keuze op Noord-Europa? Coördinator Samme Raeymaekers en directeur Sonia Debal luiden eensgezind: ‘Omdat je voelt dat daar iets te gebeuren staat, het is een zeer innovatieve  en boeiende dansscène.  Zo zijn ze heel sterk in de combinatie dans en livemuziek, aanwezig in acht van onze veertien voorstellingen. Onze affiche biedt een vertrouwde mix van jong talent over het middenveld tot de absolute toppers. We brengen deze affiche op diverse podia als Concertgebouw, Stadsschouwburg, Biekorf en de MaZ. En dat is een wezenlijk onderscheid met de andere dansfestivals.’ (LF)
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: