Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De gouden tips van December Dance (06-16.12.2012)

 
 
121207_zerovisibilitycorp
 
 Absolute highlight
 
 Corps de Walk (za. 8.12), Noors topensemble met Belg aan het artistieke roer. Met de druk gesolliciteerde topdanseres Sharon Eyal, opzwepende muziek met live-dj.  
 
Gala-avond
 
Play (di. 11.12), een gala-avond van de Helsinki Dance Company met de Zweedse opera, soort soirée composée met tien soorten dans op klassieke muziek. Let op de weelderige kostumering. Een zeer toegankelijk programma.
 
Bevreemdende esthetiek
 
Westward ho!…..(do. 6.12) Openingsconcert is het drieluik van de Finse topper Tero Saarinen Company, een graag terugkerende gast naar Brugge. Muziek live van het Franse toonaangevende Ensemble Intercontemporain die walvisgeluiden verklankt. Beloofd: een ‘schone’ avond.
 
Bolero achterstevoren
 
All Nordic (zat. 15.12) van het Zweedse Göteborg Ballet, maar klassiek ballet mijlenver afwezig. Vier voorstellingen met zeer uiteenlopende muziek, van de ‘Orelob’ (Bolero achterste voren) over Beethoven en… Nick Cave. Wervelende slotvoorstelling.  
 
Death Metal
 
We saw monsters (vr. 14.12), een als ‘horror’ aangekondigde voorstelling van de Ijslandse Erna Omarsdottir, bekend van de dansschool P.A.R.T.S. en geboekt als ‘leading lady van de Ijslandse dansscène’. De livemuziek belooft een portie death metal.
 
Verborgen Parel
 
(im)possible (vr. 7.12), van het in Brugge graag geziene Zero Visibility Corp. Programma aangekondigd als de ‘verborgen parel’ van December Dance. Met sterdanser Dimitri Jourden, gegeerd door Cirque du Soleil. Poëtische danstheater.
 
Klein maar fijn
 
Simulations (zat. 8.12), Robin Johnsson noemt zich telg van de Playstation-generatie, brengt kleinschalig en uitdagend jong werk en goochelt met multimedia. Staat in Biekorftheater.
 
Jongste choreograaf
 
Light as a feather…..(zo. 9.12) nog maar eens een drieluik van het Fins-Portugese duo Veli Lehtovaara-Maria Ferreira Silva. Veli is jongste choreograaf van December Dance en grasduint in de verhalen uit het Christendom.
 
Ijsland boven
 
Soft Target (zo. 9.12) solo in Biekorf van de Ijslandse Margret Sara Gudjonsonsdottir. Dansante voorstelling, weinig theatraal, indrukwekkende solo.
 
Grensgeval
 
Situation Room (zo. 9.12), van de Finse danser en choreograaf Jyrki Karttunen. Een avond vol verschillende stijlen en onverwachte dingen, humor en ontspanning beloofd. Veel dans voor uw geld.
 
Ontdekking
 
Drift (woe. 12.12) van de Deense  Kitt Johnson. Geldt als ‘ontdekking’, programma ‘vreemde eend in de bijt’. Kitt heet ‘de godmother’ van de hedendaagse dans en etaleert, spijts haar leeftijd, een enorme lichaamsbeheersing.
 
Tot slot: houdt u van de muziek van Janis Joplin? (JJ’s Voices, do. 13.12) of met de kids naar de Stadsschouwburg? (Keiju-De Elf, zo. 16.12, feeëriek, multimediaal, vaak in de prijzen gevallen).
 
 
Tickets en info www.decemberdance.be
 
 
 
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: