Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Expo, muziek en visuals van Ynoji op TANK 11 in Het Entrepot

 
 

Exit_ynoji_4
 
TANK in Het Entrepot wil jonge artiesten en/of kunstzinnige jongeren de kans geven om een programma samen te stellen waar ze zelf 'weg' van zijn. De geluidskunstenaars van Ynoji, tweede stek op Westtalent mogen op vrijdag 16 november de avond cureren. We spraken met Lucian Ditulescu.
 
EXit: Dit is een ideale gelegenheid om eens de helden van Ynoji aan bod te laten komen in Het Entrepot?
Lucian Ditulescu: 'Je zal op TANK11 niet echt de helden van Ynoji zien, wel meer een kleine verzameling van excentrieke persoonlijkheden in de vorm van beeld en geluid, elk met een eigen verhaal. Wat dat verhaal is, moet de kijker en/of luisteraar met zijn eigen verbeelding zelf invullen. Het draait meer rond het gegeven "Wat voel jij als je dit hoort of ziet?", en niet "Wat heb ik – of zeg maar Ynoji – gehoord of gezien?"’
 
EXit: TANK#11 wordt een combinatie van expo, muziek en visuals. Wie of wat komt er precies aan bod?
Ditulescu: 'Er staan drie audiovisuele acts op het programma waaronder eentje van mezelf. Die dag zal ook mijn 2de EP uitkomen, getiteld 'Quemira'. Mijn show zal dus als inleiding dienen op die release. De twee andere muzikale acts zijn kennissen die mij het afgelopen jaar beïnvloed hebben: Sluggart en 6siss. Ze leunen ook dicht aan bij wat ik doe, vooral qua sfeer en sound. Voor de beelden opteren we ook voor kennissen via een kleine fototentoonstelling over bestaande en onbestaande persoonlijkheden. Namen? Djanlissa Pringels, Dirk Driesen (ook gekend als dEE of BpOlar) en HanLeese (coverdesigner bij XtraplexRecords, een klein label waar ik bij zit).'
 
Lees meer in EXit november over Ynoji.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: