Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

From Russia with (painted) love

 

Devegallery
Nadya Safroshkina (foto PW)
 
  
In een karaktervol pand, een oude opslagplaats langs de Kolenkaai (Kristus-Koning) , ooit ontworpen door de bekende Brugse architect Huib Hoste, huist sinds enige tijd een Russische galerij, eigendom van een Russische antiekhandelaar die zowel in Brugge als in Moskou een optrekje heeft. Beslist één van de mooiste galerijen die Brugge telt en ooit heeft geteld.
 De galerij wordt gerund door de zeer aimabele Nadya Safroshkina, een Witrussische die reeds enkele jaren in Brugge woont en uitstekend Nederlands spreekt. 
De galerij is het resultaat van een Moskouse Stichting die jonge Russische en Wit-Russische talentvolle schilders een springplank wil geven in het Westen. Deze overzichtstentoonstellingen volgen elkaar op in snel tempo, zodat het niet altijd gemakkelijk is om kwaliteit en ambachtschap te onderscheiden.
Toch is D.E.V.E.-gallery (staat voor ‘De erfenis van eeuwen’) erin geslaagd om een vorm van samenwerking vast te leggen met de Stedelijke Academie. Er worden wederzijdse workshops georganiseerd, en een groepje ‘Brugse’ amateurschilders is in Moskou uitgenodigd voor ene uitwisselingsproject. De werken die daaruit voortkomen worden nadien in de Belgische ambassade in Moskou getoond. 
Deze (november)maand opent de galerij haar deuren voor drie Vlaamse kunstenaars: Jo Van der Wulst, Katrien De Witte en Davy Van Praet.  De ontvangst is steeds zeer hartelijk. (LF)
 
Nadya SAFROSHKINA
DEVE Gallery, Kolenkaai 70, 8000 Brugge
Tel. 050/34 30 76 (woensdag t.e.m. zondag van 14u tot 19u)
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: