Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugge heeft nieuwe beleidsploeg klaar

 

Landuyt

In Huis De Caese (Hoogstraat, eigendom van het Zeebrugse havenbestuur) maakte Renaat Landuyt, in aanwezigheid van de volledige beleidsploeg,  zopas de invulling van de schepenfuncties bekend. Veel ervan lekte de vorige dagen uit, maar er restten toch nog enkele verrassingen.

SP.A tekent voor burgemeester en vier schepenen. Burgemeester Landuyt neemt er, naast de klassieke bevoegdheden (politie, stedenbeleid..)  cultuur en toerisme bij. Annick Lambrecht (sport, evenementenbeleid…) en Frank Vandevoorde (van OCMW naar….stadsonderwijs) blijven op post, hoewel Vandevoorde zich in 2017 laat vervangen door Pablo Annys. Nieuwkomers zijn Mieke Hoste, zaakvoerster van kindercrèche Pietje Pek, die onder meer leefmilieu, sociaal-culturele vereningen toebedeeld krijgt en Philip Pierins die openbare werken en groen beheert.
CD&V totaliseert zes schepenzetels met Hilde Decleer (KMO…) en Boudewijn Laloo (financiën) als oudgedienden. Recente nieuwkomers als Franky Demon (ruimtelijke ordening…), Jos Demarest (werkgelegenheidsbeleid) en Martine Matthys (bevolking, burgerlijke stand) blijven op post, maar Jos Demarest maakt in 2017 plaats voor Minou Esquenet. Député De fauw verlaat de Provincie en wordt Schepen van Welzijn en OCMW-voorzitter. Nieuw is de functie van voorzitter van de gemeenteraad, een presentje dat werd aangeboden aan André Vannieuwkerke.
De nieuwe beleidsploeg krijgt tot juni 2013 tijd voor het opmaken van een beleidsnota met daarin (als beloofd) veel aandacht voor de centralisatie van de stadsadministratie, de kleinere autobussen, een nieuw woonbeleid en de afstemming van cultuur en toerisme op elkaar. Het toverwoordje bij de voorstelling van de nieuwe ploeg heette ‘samenwerking’. (LF)

Een Reactie op “Brugge heeft nieuwe beleidsploeg klaar

  1. lfossaert 25/10/2012 om 12:53

    Dirk De Fauw

    Like

%d bloggers liken dit: