Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Jonge Snakenfestival met uitdagend programma

 
 

Jelle_marteel_foto_annie_boedt
 
Van vrijdag 26 oktober tot en met zondag 4 november verwent De Werf opnieuw alle jonge theaterliefhebbers met het Jonge Snakenfestival. Deze tiendaagse is ondertussen een mooie traditie. Net als in het volwassen theater wordt een mix van woord, beeld en muziek gepresenteerd en worden in verschillende stukken de grenzen tussen verschillende kunstvormen afgetast. Op 26 en 27 oktober is de première van The Wood gepland, een magisch theaterstuk over de liefde voor het spelen en bouwen. Twee mannen in een speeltuin vol timmergerief knutselen met een verrassend eindresultaat. Een woordeloze voorstelling over vriendschap, de mens en de natuur. Het concept is van Craig Weston en Gordon Wilson.
 
Jonge Snaken herneemt ook twee succesvolle voorstellingen van vorig jaar. Op 28 en 29 oktober speelt de Brugse Ilse De Koe samen met acteur Nikolas Lestaeghe HUT, een avontuur van een broer en zus, diep in het bos, tussen bomen, vogels en konijnen. Zonzo Compagnie herneemt op 27 en 28 oktober Listen to the silence – een reis met John Cage, een open en avontuurlijke benadering van de muziek van deze wereldberoemde Amerikaanse componist die dit jaar zijn 100ste verjaardag zou vieren. Nog van Zonzo Compagnie staat op 2 en 3 november Starend Meisje op het programma. In deze muzikale evocatie van de gedichten van Tim Burton vertellen twee muzikanten en een zangeres de verhalen van een dwalend kind, van de naaldenkoningin en van de vrouw die beviel van een robot. Een stuk dat zweeft tussen droom en werkelijkheid. Experimenteren met muziek doet ook geluidskunstenaar en performer Hans Beckers tijdens de muziekvoorstelling Sonare Machina op 30 oktober, 1, 2 en 3 november. Met huis-, tuin- en keukenobjecten wordt een 40-koppig orkest geconstrueerd. Onhoorbare geluiden worden hoorbaar gemaakt. Naast dit centrale programma, is er animatie in de rand en zijn er allerhande workshops. Bekijk de website voor alle voorstelling en meer up-to-date informatie. (SD) 
 
De Werf, t 050 33 05 29, reservatie@dewerf.be, www.dewerf.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: