Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Sint-Gillis stelt tentoon

 

Nieuw_logo_st_gillis1
 
Buurtwerk Sint-Gillis vzw, opgericht met als streefdoel de bewoners van de gelijknamige wijk nader tot elkaar te brengen, heeft in de loop van zijn bestaan dankzij een actieve kern een solide werking uitgebouwd. Het is traditie geworden dat jaarlijks een hele waaier aan activiteiten van uiteenlopende aard – letterlijk: voor elk wat wils – wordt georganiseerd: nieuwjaarsreceptie, verdeling van gratis bloemen, zomerfietstochten, buurtfeest, infoavonden, geleide bezoeken aan musea, filmnamiddagen… Dit jaar is er voor het eerst een tentoonstelling met werken van buurtbewoners, die door Yves Roose, schepen van Cultuur en Onderwijs èn zelf in de wijk woonachtig, op vrijdag 19 oktober om 19.00 uur officieel wordt geopend. 
Horst De Blaere (voorzitter): ‘In de wijk Sint-Gillis wonen en zijn negen kunstenaars actief. Een aantal van hen hebben speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk gemaakt of tonen voor het eerst hun werken aan het grote publiek. Diverse kunstbelevingen en materies komen aan bod: keramiek, olieverf en acrylverf, boekillustraties… Het Buurtwerk beoogt via dit initiatief om met weer een àndere groep mensen van de wijk en een deel van hun achterban een band te smeden. Met hetzelfde oogmerk organiseerden wij trouwens onlangs het feest van de 75-plussers die nog zelfstandig wonen.’  (PJG)
 
Praktisch: tot en met 3 november in BNP-Paribas, Vlamingstraat 78, 8000 Brugge, 
maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.00 uur 
donderdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18.00 uur
 zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur
 
Tentoonstelling
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: