Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Duo Isbin/Walton in Soulbar Parazzar

 
 

Gilbert_isbin_scott_walton_zwa
Een podium bieden aan muzikanten die zelden of nooit eerder samen hebben gespeeld, waardoor improvisatie een wezenlijk bestanddeel van hun optreden wordt. Ziedaar het gedurfde recept waarvoor Joeri Hostens enkele jaren geleden bewust koos als uitgangspunt voor de concerten die hij in Parazzar organiseert. Deze niet-evidente formule blijkt in de smaak te vallen: de Soulbar heeft in korte tijd naam weten te maken als ontmoetingsplaats voor try-outs, artiesten zoeken spontaan contact met de vraag dingen te mogen komen uitproberen. 
De reeks najaarsconcerten start op 24 oktober met het duo Isbin/Walton. De Brugse gitarist en luitspeler Gilbert Isbin heeft een eigen stijl ontwikkeld waarin plaats is voor zowel jazz als hedendaagse klassieke muziek. Zijn oeuvre telt intussen ruim 20 CD’s (met zowel eigen composities als werk van anderen, bv. Nick Drake). Ook het muzikale terrein van bassist en pianist Scott Walton (USA) strekt zich uit over de grenzen van jazz, vrije improvisatie en klassieke avant-garde. Bovendien werkt hij graag samen met mensen uit andere kunstuitingen, zoals dichters, dansers en filmmakers.
 Beiden samen op één podium: het schept verwachtingen. Het aantal plaatsen is echter beperkt, niet te lang aarzelen is dus de boodschap. (PJG)
 
 Praktisch: 8 VVK, 10 ADD – www.parazzar.be
 Meer toelichting over de filosofie achter de concerten in Parazzar in Exit van november.
 
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: