Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

50 keer een goed idee

 

50_jaar_001
 
Vijftig jaar reeds geeft de Stedelijke Sportraad elk jaar een Trofee van Sportverdienste uit aan een verdienstelijke sporter of sportclub uit de Brugse regio. Een mooie aanleiding om de 50 prijsbeesten in foto’s en verhaal samen te brengen in een plezant kijk- en leesboek.  De formule oogt eenvoudig: een foto uit de oude doos, een persoonlijk getuigenis en de sporter vandaag, en dat vijftig maal: leesplezier verzekerd, nostalgie troef.
 
Het boek opent met de eerste uitreiking in het jaar 1961 aan zwemmer Gilbert Desmit, lange tijd Belgisch recordhouder, en een leven lang ‘badmeester’ in het Stedelijk Zwembad waar vroeger op topdagen 1500 bezoekers, jongens en meisjes apart, kwamen zwemmen. Hij houdt er vandaag een aparte visie op zwemmen op na: begrijpt niet dat ‘zwemmers de mooiste tijd van hun leven in het water doorbrengen’.
 
Niet alle 50 verhalen zijn even boeiend uiteraard, maar toch met stip aangeduid de portretten van Guido Reybrouck (wielrenner), Julien Verriest, Fernand Boone en Raoul Lambert (alle drie voetbal), atleet Luc Van Lierde, windsurfster Sigrid Rondelez en roeier Dirk Crois. Het verzorgde fotowerk was in handen van het Stedelijke Fotohuis, de tekst van Boudewijn Van Vlaanderen die puik werk leverde. (LF)
 
50 X Trofee van Sportverdienste, uitg. Brugse Sportraad, 20 euro, verkrijgbaar In & Uit en Brugse Sportdienst (Jan Breydelstadion)
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: