Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Historium brengt monumentaal Brugs panorama

 

Historium-foto
Bert Vanwynsberghe aan het werk in het Historium
 
Op 25 november opent op de Markt het Historium, een groots opgevat virtueel museum, haar deuren. De nieuwste trekpleister bevindt zich in de koetspoort van het Historium dat werd opgeluisterd met een spectaculaire muurschildering. Het tafereel Panorama Brugge toont hoe de stad er in 1435 uitzag. De opdracht werd toevertrouwd aan Bert Vanwynsberghe, Trompe l’Oeil schilder, bekend van de beschilderde glascontainers in Kortrijk, de decors voor het legermuseum en van tal van andere binnen- en buitenwerken. Omwille van de deskundigheid én veelzijdigheid werd hij door een beoordelingscommissie naar voor geschoven (www.bert-v.be ).  Het 60 vierkante meter grote doek werd in drie delen opgehangen en krijgt dezer dagen de laatste retouches toe bedeeld. Een mooie aanwinst en blikvanger voor dit virtuele museum dat jaarlijks vele tienduizende bezoekers hoopt te ontvangen. Eind november is het museum toegankelijk voor het grote publiek. (LF)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: