Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneel op Brugse planken

 

11 oktober 2012

Shwab, Werner Schwab, Cie Barbarie, De Dijk

 

Zeven vrouwen in de huid en kleren van een man, dat is het recept voor de voorstellingSchwab, Werner Schwab van Cie Barbarie. Het stuk ging vorig jaar in première, maar omdat de dames niet tevreden waren, werd het volledig herwerkt. Inspiratiebron is cultschrijver Werner Schwab die begin jaren negentig een sensatie was in het Duitstalige theater. Zijn stukken werden ook elders in Europa vaak gespeeld, niet in het minst omdat ze altijd wel voor een schandaal zorgdenCie Barbarie werkte als collectief rond het leven, de teksten en het beeldende werk van deze te vroeg gestorven jonge, blonde god. Eén van de actrices is de Brugse Anna Vercammen.

Info Cultuurcentrum, 050 44 30 60, cultuurcentrum@brugge.be, www.ccbrugge.be

 

12 oktober 2012

Het Brein/De Kosmos, Nele Van Den Broeck

 

De Gentse Nele Van den Broeck is van verschillende markten thuis. In 2005 stond ze in de finale van Humo's Rock Rally en wat ze deed, werd bestempeld als 'hors catégorie, maar uiterst geschikt voor de culturele centra.’ Van den Broeck won in 2008 ook de Jong Muziek Prijs tijdens Theater Aan Zee. Ze werd er geloofd om haar persoonlijkheid en oog voor detail.De Kosmos en Het Brein maken deel uit van de reeks KWEST en worden op één avond na elkaar gespeeld. In KWEST behandelt Van den Broeck telkens een ander wetenschappelijk fenomeen. In Het Brein pakt ze de nieuwste ontdekkingen in de neurologie aan. In De Kosmos bekijkt ze de wereld van elke dag door de bril van de fysicus. Een voorstelling vol verhalen en sterrenstof.

Info De Werf, t 050 33 05 29reservatie@dewerf.bewww.dewerf.be

 

 

20 oktober 2012

Krenz, een gedoodverfde opvolger, Cie De Koe

 

Deze voorstelling ging vorig jaar in december in première in De Werf en haalde de selectie voor het Theaterfestival 2012. De jury over de voorstelling: Zo ontwapenend, zo wereldwijs, zo vol noodzaak zie je theater zelden gemaakt worden. Tekst en spel zijn van theatermaker Willem de Wolf. Hij verbindt in dit stuk zijn eigen communistische jeugd met het levensverhaal van Egon Krenz, de kortstondige leider van de DDR net voor de val van de Berlijnse Muur. De tekst speelt in op het gegeven van ‘de tweede man’, de altijd parate, afwachtende plaatsvervanger of de veelbelovende zoon. De man die tegen zijn eigen wil in, achter de schermen moet blijven.

Info De Werf, t 050 33 05 29reservatie@dewerf.bewww.dewerf.be

 

 

26 oktober 2012

Vesche Vis en nieuwe liefde, De Martha’s

 

Het vissersleven blijft tot de verbeelding spreken. In opdracht van de provincie West-Vlaanderen interviewde actrice Frieda Vanslembrouck 26 Vlaamse vissersvrouwen. Vanslembrouck en dochter Lise Bouttery vertellen het verhaal van 100 jaar vissersvrouwenvanuit het oogpunt van een grootmoeder en een kleindochter. Verhalen van vroeger en nu, over angsten en vangsten, huis en thuis, werken en wachten … De voorstelling stond vorig jaar al met succes in ZeebruggeFrieda Vanslembrouck regisseerde tien jaar lang het semi-professionele gezelschap ‘Het Nawoord’, dochter Lise Bouttery studeerde af aan Studio Herman Teirlinck en het Gentse Conservatorium.

Info Cultuurcentrum, 050 44 30 60, cultuurcentrum@brugge.be, www.ccbrugge.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: