Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Popschool Metronoom neemt daverende start

Foto_metronoom

 Steven en Frank (Keymusic) verkochten een plectrum aan Mauro De Clerck

Rock ’n roll highschool: sinds begin juli kan de muzikale droom van iedereen werkelijkheid worden. Steven Van Havere, drummer van Arid en ex-drummer van Hooverphonic, bouwde een pand in Sint-Andries (Lange Vestingstraat) om tot een moderne muziekschool. Een school waar jong en oud pop- en rockinstrumenten kunnen leren bespelen of het dj-vak onder de knie kunnen krijgen. Steven laat zich hiervoor omringen door een professioneel en ervaren team.
Gisteravond werd de succesvolle start gevierd met enige luister.

EXit: Het project kent met 300 cursisten blijkbaar een daverende start. Het gat in de markt gevonden?

Steven Van Havere: ‘Dat hopen we. In Metronoom komen niet alleen pop, rock en dancemuziek aan bod, maar ook wie een dj- opleiding wil volgen, komt hier aan zijn trekken. De school is op maat gemaakt voor de MTV-generatie, voor mensen die zeer geïnteresseerd zijn in muziek en er iets mee willen doen, maar die niet bereid zijn om iets te leren dat ze totaal niet willen aanleren of opzien tegen de studiemethode. Er is veel meer jeugd geïnteresseerd in muziek spelen dan dat er effectief muziek gespeeld wordt. Ik kom veel mensen tegen die muziek hebben gestudeerd en nu geen muziek meer spelen en ik ken veel muzikanten die nooit muziekstudies hebben ondernomen. Het is dus een pijnlijke vaststelling dat heel veel mensen gewoonweg kappen met muziek nadat ze een ‘klassieke’ muziekopleiding hebben gevolgd. Ik wil met Metronoom inspelen op wat er leeft bij de mensen. Bij jonge mensen geldt het nu: wat wil je doen en wat doe je graag. Het aanbod in de muziekschool is niet mee geëvolueerd naar wat die gasten willen. Een gemotiveerde leerling wordt een goede leerling.’

EXit: Met Metronoom in de Lange Vesting (Sint-Andries) speel je op dat aanbod in?

Van Havere: ‘Iemand die klassieke instrumenten zoals viool en dwarsfluit wil studeren, komt aan zijn trekken in de traditionele muziekschool. Pop- en rockinstrumenten moet je niet in de klassieke muziekschool aanleren. No offence, dat is ook hun materie niet, maar dat hoort in een andere categorie te zitten. Bij ons kun je dat, in gelijke welke formule, aanleren.Voor elk budget en voor elk streefdoel is er een formule voorhanden. Iemand die graag Coldplay hoort en een paar basisakkoorden wil aanleren? Kom maar af. We werken heel doelgericht en we luisteren heel goed wat de leerling wil kunnen. Het heeft geen zin om een gemotiveerd iemand gelegenheidsworst te serveren als hij liever jonge kaas eet.’

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: