Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Double Bill in De Werf op zaterdag 22 september

 

High_definition_winners_03
High Definition uit Polen
 
Zaterdag 22 september presenteert De Werf een nieuwe aflevering van JazzLab Series, met tweemaal de piano in de hoofdrol.
 
High Definition uit Polen is een formatie waarvan de naam voorlopig nog geringe weerklank heeft. Toch loont een kennismaking ongetwijfeld de moeite, want het viertal heeft met pianist Piotr Orzechowski en Alan Wykpisz (contrabas) zowaar twee prijswinnaars in de rangen en de groep zelf won bovendien het Jazz Hoeilaart concours, toch niet de minste van de jazzwedstrijden. De jury prees de muzikanten o.a. omdat zij zich ondanks hun jonge leeftijd al door 'zulk een virtuositeit, maturiteit en persoonlijke manier van spelen' onderscheiden. Te ontdekken dus!
 
Bij Nathalie Loriers is dan weer elke introductie overbodig: de negen CD’s die zij inmiddels onder haar eigen naam heeft uitgebracht, karakteriseren zich door toegankelijke composities waarmee zij een ruimer publiek weet te raken. Haar meest recente, Trois Petits Singes, die ze met haar New Trio uitbracht op het W.E.R.F.-label, vormt daarop geen uitzondering. Samen met Philippe Aerts (contrabas) en Rick Hollander (drums) zal zij het (naar te verwachten talrijk aanwezige) publiek voornamelijk op composities uit dat werkstuk vergasten. (PJG)
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: