Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Sound Factory viert eerste verjaardag

  _DSC0220.jpg
Foto Paul Willaert
 
Concertgebouw Brugge opent de deuren op zondag 9 september, dezelfde dag als de Open Monumentendag. Op het programma: rondleidingen, een lezing, een concert en klankinstallaties. Maar het zijn vooral de jongeren die deze dag de leiding nemen met een liveblog, interviews, een performance en installaties. Verder kan u de Sound Factory gratis bezoeken. Deze interactieve ruimte voor geluidskunst viert in september zijn eerste verjaardag en ontstond mede door de nauwe samenwerking met Musea Brugge.
 
Directeur Jeroen Van Acker over één jaar Sound Factory 
 
Hoe evalueer je de werking na één jaar Sound Factory?
 
‘Het individuele bezoek loopt goed, we zien dat heel wat Bruggelingen en mensen van buitenaf deze nieuwe locatie van het Bruggemuseum hebben ontdekt. De combinatie van het unieke uitzicht vanop de vierde hoogste toren en de boeiende kennismaking met klankkunst is dan ook erg aantrekkelijk. We merken graag op dat jongeren vlot en vaak meermaals de weg naar de Sound Factory vinden, om te jammen op de OMNI, of in de cybercorner aan een eigen creatie te werken. Op Youtube circuleren er al filmpjes. We hopen dat de Sound Factory voor hen ook een opstap kan zijn naar het uitgebreide aanbod klankkunst en nieuwe muziek in het reguliere programma. Wat de workshops betreft – mee ontwikkeld door Musica – kunnen we al van een groot succes spreken, kwantitatief (nu al 80 workshops in 2012) én kwalitatief, met enthousiaste reacties van de leerkrachten die aangeven dat dit atelier een unieke meerwaarde vormt op het bestaande aanbod. In het najaar wordt er een kleine installatie toegevoegd aan de collectie van de Sound Factory, en de gesprekken voor andere toevoegingen zijn lopende’. (LF)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: