Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Beeldend parcours van Jan van Eyckplein tot Carmersbrug

 

44gallery
 Een zomertentoonstelling met 24 kunstenaars
 
Dit weekend startte in het Genthof de 2de editie van de trajecttentoonstelling ‘Genthof 2012 |Wonderful World.  De expo is een initiatief van 44 Gallery (Luc Rabaey) en Galerie Pinsart (Sabine Pinsart en Dan Declerck). Nog tot 12 augustus.
 
De tentoonstelling toont tachtig werken van 24 beeldende kunstenaars en fotografen. De foto’s zijn afkomstig van Dieter Telemans, Rob Hornstra (Nl.), Titus Simoens en Herman Van Den Boom,  het beeldend werk van onder meer Sarah Bomans, Jan Verhaeghe, Christophe Denys en Luc Vandervelde en zijn verspreid over het Genthof geëxposeerd. Het grootste aanbod is te bezichtigen in de beide galeries (Pinsart en 44Gallery) van de organisatoren, maar er wordt ook tentoongesteld in winkelpanden en privé-huizen die hun raam ter beschikking. Opgemerkt is de installatie van de Brugse kunstenaar Jan Verhaeghe (Genthof 31) rond het eertijds (1886!) shockerende schilderij van Gustave Courbet. Vorig jaar daagden meer dan 2000 bezoekers op, de organisatie rekent nu op een grotere toeloop. Starten doe je bij voorkeur in Galerie Pinsart waar je een overzichtelijke folder krijgt die je wegwijs gidst. (LF)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: