Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Burgrock doet 11 juli rocken

 

Imgp0936
 
Geen herhaling van het Cactusfestivalscenario met open hemelsluizen gisteravond op de Burg. Wel een paar duizend Bruggelingen, toeristen en passanten die zich konden warmen aan enkele enthousiaste sets van groepjes als de Kortrijkse Nouks, de Brugse rockband PHX, het verrassende Massa Nobu, de Leuvense jongens van Polarjacket en het Brugse ensemble Soviet Grass. De hoofdprijs (studiotijd, promo…) ging naar Massa Nobu uit Budingen. Het gebruik van veel electronica, hiphop beats en zware bassen zorgden voor een energieke en door de fans gesmaakte set.
Later op de avond mochten de grote(re) jongens aanrukken, waarvan Dollarqueen de vlam in de pan joeg. Deze Brugse rockband wordt vooral gekleurd door de rauwe rockstem van Filip Bohyn en het felle gitaarspel van Koen Schabaillie. De groep lijkt zo uit de zeventiger jaren weggelopen en heeft zonet een tweede cd uit. LIve een belevenis.
Deze geslaagde versie van Burgrock werd afgesloten met een optreden van De Mens. In korte tijd heeft de organisatie bestaansrecht verworven en een hiaat in de zomerprogrammering ingevuld. (LF)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: