Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Gratis festival op 11 juli

 Muzikaal feest op de Burg

 

Burgrock

 Geen overlapping met het Cactusfestival  dit jaar voor Burgrock en dat is mooi meegenomen, want het 11 juli-festival pakt uit met een mooie en goedgevulde affiche. Tegen de achtergrond van het Stadhuis op de Burg wedijveren vijf groepen vanaf 15.00 uur voor de hoofdprijs en eeuwige roem tijdens de Burgrock Rockrally. Vanaf 20.00 uur komen dan de ‘toppers’ in actie: Prowler, Dollarqueen en De Mens.
De Nederlandstalige rockformatie De Mens (Frank Van der Linden, Dirk Jans en Michel Decoster) viert zijn twintigjarig bestaan: dat wordt vanaf 22.45 uur een knallend feestje op de Burg! De Brugse band Dollarqueen, dat het pad bewandelt tussen rock en psychedelica, mag vóór dat optreden (21.10 uur) het podium warm maken voor De Mens. Geen Bugrock zonder Rockrally: Prowler (Aarschot) won vorig jaar de strijd en mag nu (om 20.00 uur) het publiek omverblazen met hun energieke hardcore en metal. Tijdens de paasvakantie vonden de preselecties voor de Rockrally 2012 plaats in Jeugdhuis Comma tijdens Comma Rocks. En met succes: er waren maar liefst 82 inzendingen. Een professionele jury pikte er op basis van vier criteria (podiumuitstraling, zang, instrumentaliteit en originaliteit) vijf bands uit die op woensdag 11 juli vanaf 15.00 uur om de hoofdprijs mogen strijden: 10 uur opnametijd in Fuzzyopolis-studio, een optreden volgend jaar op Burgrock in het voorprogramma van de headliner en een fotoshoot door Lorin Renodeyn. Dit zijn de vijf, met commentaar van voorzitter Roeland Van Den Driessche:

Nouk (Kortrijk) om 15.00 uur: ‘Nouk is een band die gegroeid is rond de zangeres Anouk Horré. De kriebel om ervaringen en emoties neer te pennen was er al heel lang en vormt meteen ook de hoofdtoon op de eerste Ep “Island” die in mei 2010 in eigen beheer uitgebracht werd. Tijdens en kort na die opnames werd de huidige fullband gevormd. De muziek van Nouk valt nergens op vast te pinnen, maar wordt gekarakteriseerd door het aparte stemgeluid van de zangeres.’

PHX (Brugge) om 16.00 uur: ‘Energieke noiserockband uit Brugge met een frontzanger om ‘u’ tegen te zeggen. Werd’ lastminute toegevoegd aan Comma Rocks en haalde meteen een plaatsje op Burgrock binnen. Door de psychedelische tonen en de huiveringwekkende blik in de ogen van de zanger, zult u tijdens dit optreden ongetwijfeld kippenvel krijgen.’

Massa Nobu (Budingen) om 17.00 uur: ‘Hun muziek is wispelturig en onvoorspelbaar: afwisselend tussen electronica, hiphop breaks, zware bassen, rockgitaar en melancholische teksten. Massa Nobu combineert individuele invloeden om zo tot een nieuwe sound te komen. Oftewel een soort van Indierock meets Triphop. Al hun nummers zijn het product van een doe‐het‐zelf aanpak, met een oog voor kwaliteit zowel inhoudelijk als vormelijk. Verwacht je aan een hoge dosis live‐energie, lyrics met betekenis en platen gevuld met integriteit en originele sounds.’

Polarjacket (Leuven) om 18.00 uur: ‘PolarJacket is een sferische indie pop‐rock band en is ontstaan in het voorjaar van 2011. Reinhard Deman (zang) studeerde met dit nieuw project af aan PHL‐music en kwam hierdoor in contact met Andy Maes (gitaar), Steven de Prins (bas) & Gerwin François (drums). Samen bouwden ze hun eerste stappen op met heel wat muzikale achtergrond in hun basis en verkregen dan ook heel wat goeie kritiek vorige zomer met hun eerste try‐outs. Ondertussen hebben heel wat organisators al contact opgenomen en spelen ze binnenkort op heel wat zomerfestivals.’

Soviet Grass (Brugge) om 19.00 uur: ‘Soviet Grass begint stilaan een naam te worden in Brugge. In 2012 zullen ze op zowat elk Brugs podium te zien zijn. Op Comma Rocks speelden ze bijna het dak eraf. Vervolgens kon je hen zien spelen in ’t Poatersgat en Marquee. Op de Red Rock Rally schoten ze de hoofdvogel af en in augustus kun je hen nog zien tijdens Klinkende Kroegen. Deze band staat er. Keihard. Rock met ballen.’ (ADC)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: