Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Cactusfestival zoekt zuurstof

 Absynthe Minded in grote doen op Cactus '12
 
 

Absynthe
Foto: Sarah Bauwens
 
 
Brugge maakt zich stilaan klaar voor een augustusmaand vol straat- en zaalvertier (Klinkers, Vama Veche, Benenwerk, MAfestival…), nadat juli op gang werd getrokken door Feest in ’t Park (beste editie sinds jaren met10.000 bezoekers) en de 31ste editie van het Cactusfestival met 20.000 moedige regentrotseerders. Meer nog dan met hels (on)weer kreeg Cactusfestival dit jaar af te rekenen  met felle concurrentie  én klinkende namen op gelijktijdige festivals (Rock Zottegem, Les Ardentes en Gent Jazz). Bovendien speelt het ongehinderde machtsmonopolie van Rock Werchter stilaan elke festivalorganisator parten, want naast het nieuwe derde podium  (The Barn, tent voor 10.000 bezoekers en zachtere programmering) speelt Schueremans reeds met de idee van een vierde vloer.
 
Desondanks slaagt Cactus er elk jaar in om een mooie affiche samen te stellen, (deze editie weliswaar zonder toppers, maar met Trixie Whitley,John Hiatt, Daniël Lanois en Absynthe Minded toch nog als uitschieters) maar de waarheid leert dat de organisatie stilaan kreunt onder een scherp afgemeten budget. Welk festival immers steunt vandaag nog op een vrijwilligersleger van plusminus 500 man? Als Stad Brugge de toekomst van dit festival wil veilig stellen, moet ze mee op zoek naar een grote klepper die voldoende zuurstof aanlevert om minstens die ene grote naam op de affiche te krijgen waarvoor het publiek storm loopt. En nu maar aftellen naar de editie 2013, badend ini zuiderse zon. (LF)

Een Reactie op “Cactusfestival zoekt zuurstof

  1. betabox 09/07/2012 om 15:40

    Cactus moet weer een feest worden. Volgens mij zijn er geen grote kleppers nodig. Vroeger was de zondag een nogal etnische dag, dat is blijkbaar verleden tijd. Er dient ook voor jongeren geprogrammeerd te worden, mijn tieners zeggen dat het Cactus voor 40 plussers is en saai; En ik kan ze geen ongelijk geven. Bouw een feest. Gisteren stond na The Kills Chris, Cornell met een accoustiche set, wat en anti climax is dat nu ? Doe eens wat meer dankbaardere acts en acts die jonger publiek aantrekken.

    Like

%d bloggers liken dit: