Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Chambres d’amis in Genthof

Foto Paul Willaert
 

44er_gallery
vlnr. Dan Declerck, Sabine Pinsart en Luc Rabaey
 
Wonderful World, een zomertentoonstelling met 24 kunstenaars (14 juli -12 augustus)
 
Deze zomer loopt in het Genthof de 2de editie van de trajecttentoonstelling ‘Genthof 2012 |Wonderful World.  De expo is een initiatief van 44 Gallery (Luc Rabaey) en Galerie Pinsart (Sabine Pinsart en Dan Declerck).
 
Deze zomertentoonstelling zal zo’n tachtig werken van 24 beeldende kunstenaars en fotografen presenteren en te koop aanbieden. De foto’s zijn afkomstig van Dieter Telemans, Rob Hornstra (Nl.), Titus Simoens en Herman Van Den Boom,  zowel als beeldend werk van onder meer Sarah Bomans, Christophe Denys en Luc Vandervelde zullen verspreid over het Genthof geëxposeerd worden.  Er zal uiteraard een deel te bezichtigen zijn in de beide galeries van de organisatoren, maar er wordt ook tentoongesteld aan de wanden van een aantal winkelpanden. De bewoners van enkele huizen in het Genthof stellen hun raam ter beschikking. Het toegankelijke karakter van de expositie zorgt ervoor dat iedereen die deze zomer in het Genthof komt de werken niet ongemerkt voorbij kan lopen. Voor de 1ste editie vorig jaar daagden meer dan 2000 bezoekers op. Kunstrecensent Hans Theys maakte een begeleidende commentaar.
 
Hans Theys:  ‘De samenwerking tussen 44 Gallery en Galerie Pinsart uit zich voor deze tweede editie van de zomertentoonstelling in het thema ‘Wonderful World’.  De titel verwijst naar de schoonheid – het beeldschone -, de romantiek, het verleden, het ongeschondene, de onschuld, de lichtheid, het verhevene. Maar vanuit een ironische benadering ook naar het tegendeel, waar de banale en kwade wereld in zicht komt. Het roept ook beelden op uit uitzonderlijke, aparte, surrealistische of magische werelden… De documentaire fotografie krijgt er zijn plaats naast de verbeeldende en conceptuele. De beeldende kunstenaars en de fotografen zullen dus op geheel verschillende manieren hun eigen interpretatie aan het thema geven.’ (LF) 
 
Info:  De binnenlocaties van de tentoonstelling zijn toegankelijk op zaterdagen en zondagen van 14 tot 18 uur. De expo is gratis toegankelijk op diverse locaties in het Genthof in Brugge (buurt Jan Van Eyckplein).  Alle locaties op het traject liggen binnen een loopafstand van 250 m. (www.genthof.be | www.pinsart.be | www.44gallery.be)
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: