Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Kristien Dieltiens wint Literatuurprijs Provincie West-Vlaanderen

Kristien Dieltiens
 
 
Zopas raakte bekend dat het recentste (én 50ste!)  boek van Kristien Dieltiens 'Kelderkind' de Literatuurprijs van de Provincie West-Vlaanderen heeft gewonnen. 'Kelderkind' is een duistere psychologische misdaadroman voor zowel volwassenen als jongeren over het mysterieuze leven van Kaspar Hauser, de jonge Duitse vondeling die het grootste deel van zijn leven in solitaire opsluiting heeft doorgebracht. Met deze historische roman doorspekt met fictieve feiten biedt de uit Antwerpen uitgeweken Brugse schrijfster haar kijk op de intrige die al tweehonderd jaar mensen blijft boeien.
 
EXit – Van waar komt je persoonlijke fascinatie met Kaspar Hauser?
 
Kristien Dieltiens – ‘Mijn interesse werd voor het eerst gewekt op het einde van de jaren zeventig toen ik de verfilming van Kaspar Hausers leven ‘Jeder für sich und Gott gegen alle’ van Werner Herzog zag. Die film liet reeds een diepe indruk na maar het was pas enkele jaren later bij het lezen van een diepgaander historisch en politiek onderzoek van de Nederlandse schrijver Hans Peter van Manen dat mijn interesse bevestigd werd. Van Manen stelde daarin ook de filosofische vraag die speelde op de theorie dat Kaspar Hauser wel eens een afstammeling van het huis Baden kon geweest zijn. Wat als Kaspar Hauser op de troon was terechtgekomen?’ (LF)

‘Kelderkind’, €22,95. Uitgeverij DeEenhoorn.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: