Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

C(h)oeurs voor volle zalen

Rehearsal_picture_choeurs_c_ch
Foto Chris Van der Burgt
 
Vanavond mag Alain Platel en zijn Les Ballets C de la B aan Joke Schauvliege en het publiek van het Brugse Concertgebouw bewijzen dat de beoordelingscommissie, die de subsidie van  950.000 naar 530.000 euro wil herleiden, op het foute spoor zit. C(h)oeurs lokt buitenlands volle zalen (hoewel soms met gemengde reacties), maar het team van het Concertgebouw dat de première mocht meemaken in Madrid keerde laaiend enthousiast terug. De felle promotie in de nationale media, en de persinterviews met Gerard Mortier in het Madrileense Ritzhotel, zorgden voor een nooit geziene kaartenverkoop in het Concertgebouw dat niet minder dan drie voorstellingen vol boekte. Benieuwd naar deze mix van dans, Verdi en Wagner. (LF)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: