Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Lieselots filmtips juni

 
De rouille et d'os
 
DETACHMENT (Tony Kaye)
 
Henry Barthes is een man die iedereen op afstand houdt, wat goed uitkomt voor een interim-leerkracht die nooit lang op dezelfde plaats blijft. Wanneer hij op een probleemschool in New York terechtkomt laten enkele ontmoetingen bepaalde emoties naar bovendrijven. Een sombere kijk op het Amerikaanse schoolsysteem.
 
WUTHERING HEIGHTS (Andrea Arnold)
 
Rauwe filmadaptatie van Emily Brontës klassieke roman. De jonge zwerver heathcliff wordt door een rijke boer opgenomen in de familie en maakt kennis met de boerendochter Catherine.  Zo begint de intense vriendschap en gedoemde liefdesrelatie van twee van de meest opmerkelijke literatuurpersonages.
 
LE PRENOM (Alexandre de La Patellière & Mathieu Delaporte)
 
Deze Franse komedie vangt aan bij een etentje bij vrienden en familie. In afwachting op zijn hoogzwangere vrouw wordt Vincent gevraagd of het koppel al een naam heeft gekozen voor hun toekomstige baby. Het antwoord zorgt voor hevige furore en een kettingreactie aan revelaties.
 
SALMON FISHING IN THE YEMEN (Lasse Hallström)
 
Feelgoodfilm over een rijke sjeik die zalm wil introduceren in Jemen. Het bizarre plan bereikt het Verenigd Koninkrijk op een moment dat het land nood heeft aan een positieve link met het Midden-Oosten. Visserijspecialist Alfred Jones wordt opgezadeld met de onmogelijke uitvoering om waterleven in de woestenij te brengen.
 
DE ROUILLE ET D’OS (Jacques Audiard)
 
Op zoek naar onderdak trekt Ali in bij zijn zus in het zuiden van Frankrijk. Daar ontmoet hij orkatrainster Stéphanie. Na een dramatisch ongeluk in het waterpark waar Stéphanie werkt, waarbij ze haar beide benen verliest, neemt ze contact op met Ali. De twee beginnen een aparte relatie en Ali komt terecht in het illegale vechtcircuit.
 
 
THE DICTATOR (Larry Charles)
 
Sacha Baron Cohen heeft een nieuw typetje: de dictator Shabazz Aladeen. De film, deze keer geen mockumentary, brengt generaal Aladeen naar New York waar hij al snel gegijzeld wordt en vervangen door een minder snuggere dubbelganger. Samen met de Amerikaanse Zoey probeert Aladeen zijn macht terug te winnen.
 
ROCK OF AGES (Adam Shankman)
 
Deze filmadaptatie van de gelijknamige musical handelt over een rock-’n-rollromance tussen een plattelandsmeisje en een stadsjongen die elkaar ontmoeten in een club in Hollywood. Het verhaal speelt zich af in de jaren tachtig en is een overrompeling aan klassieke rockhits uit die periode.
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: