Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Superieure Kees van Kooten geeft comedy-les

 

Foto_kees
Kama en Kees gisteravond in beste doen

In het kader van Kamarama selecteert Kamagurka vijf comedians voor een act in café Comptoir des Arts in de Vlamingstraat. Gisteravond beet Kees van Kooten de spits af met een zeer geslaagd optreden dat door het talrijk opgekomen publiek bijzonder werd gesmaakt. Kama en Van Kooten, een oude vriendschap, staken samen van wal, maar van Kooten schakelde al vlug over naar een hogere versnelling met lezing uit zijn nieuwste boek ‘Hartstochtjes’, een mix van schilderijen, boeken, muziek, historische gebeurtenissen en persoonlijke herinneringen.

‘Een hartstochtje bestaat niet als woord en toch is het wat ik bedoel. Ik maak tochtjes vanuit het hart’, zei van Kooten, die en passant opmerkte dat hij ‘Brugge iets te mooi vond’ en dat hij het betreurde ‘dat iets te veel mensen dat ook vinden’. De voorgelezen stukjes hielden het publiek woord voor woord in de ban, maar het waren vooral de korte sketches waarmee het café plat ging: de brokkenreis met de camper, de ellende met het chemisch toilet, de dolle taferelen tijdens de zomerse trek naar het zuiden.. Boeiend was het verhaal over de ontdekking van een humoristische tekening van de Franse kunstenaar Jean-Jacques Sempé in een achteraf brocanterie, ontroerend het persoonlijke verhaal over zijn schoonmoeder met hersentumor die troost en humor vond in de tekeningen van Kamagurka. Slotsom: een geweldige start van deze comedyreeks waarvoor Comptoir des Arts een uitstekend podium is. (LF)

Het volledige programma vindt u op www.kamarama.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: