Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugse illustratoren maken verjaardagskalender

 

Museum
Foto Paul Willaert

Een luxueus ontbijt op het dak van de Gentpoort?

De Brugse musea nodigen de Bruggelingen uit om terug kennis te maken met de 12 museumlocaties die samen het Bruggemuseum vormen, van Stadhuis over Volkskunde tot de Lantaarntoren en negen andere museumplekken. Wie daarbij zijn paspoortje (daar verkrijgbaar) laat stempelen, maakt kans op mooie prijzen: een unieke verjaarsdagkalender met tekeningen van Brugse illustratoren, een chocoladeworkshop in het Volkskundemuseum of een luxueus ontbijt op het dak van de Gentpoort. Dat alles gratis, Bruggeling erheen!

Herontdek het Brugse museumaanbod, dat is de boodschap. Het aanbod is dan ook niet gering: de toren van het Belfort, de wereld van de archeologie, het geboortehuis van Gezelle, ridders en harnassen in Gruuthuse… Het handige paspoortje helpt je op weg en elk bezoek levert een stempel op. Vier Brugse illustratoren werkten mee: Klaas Verplancke, Greet Bosschaert, Pieter Gaudesaboos en tekenstudio Helden&Piraten tekenden een verjaardagskalender die u na amper 6 bezoekjes de uwe mag noemen. Wie de 12 locaties voor zijn rekening neemt maakt een redelijke kans op een superontbijt bovenop het dak van de Gentpoort. Alle info vindt u op de nieuwe website www.12plekken.be (LF)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: